ErhvervNyheder

10 millioner kroner i overskud hos AGF A/S

Det går også godt for AGF udenfor banen. Årsrapporten for perioden 1. juli 2019 – 30. juni 2020 er netop blevet godkendt af bestyrelsen og i den fremgår det, at slutresultatet er et overskud på 10 mio. kr.

Det er andet år i træk, at koncernen kan fremvise de flotte tal, og det til trods for, at COVID-19 har haft store konsekvenser for resultatet, der rammer det forventede niveau.

”Det har været et udfordrende regnskabsår på grund af COVID-19, men takket være det stærke fundament, vi har fået opbygget i de senere år, kan vi alligevel notere et tilfredsstillende resultat,” lyder det fra bestyrelsesformand Lars Fournais, i en pressemeddelelse udsendt onsdag.

Han glæder sig over, at de positive takter i AGF fortsætter både på, og udenfor banen, og hæfter sig ved, at fremtiden har meget at byde på, for den aarhusianske fodboldklub.

“Det er især værd at hæfte sig ved, at vi både sportsligt og kommercielt fortsat udvikler os i en positiv retning, hvilket resulterede i de første medaljer i 23 år og en rekordhøj sponsoromsætning. Fremgangen giver os mulighed for at agere proaktivt i forhold til vores vision om med tiden at etablere os blandt de bedste fodboldklubber i Skandinavien, og det understøttes af udsigterne til et nyt fodboldstadion, der vil styrke vores forretning yderligere.”

Også adm. direktør Jacob Nielsen glæder sig over det positive resultat.

”Trods de vanskelige vilkår, som COVID-19 medførte i anden halvdel af regnskabsåret, er vi lykkedes med at bygge videre på den positive udvikling, koncernen de senere år har gennemgået, og vi har i sæsonen slået en lang række rekorder, når det kommer til tilskuere, transfer, merchandisesalg, tv-seere og sponsoromsætning. Det har betydet, at vi for andet år i træk kommer vi ud med et tocifret millionoverskud, og både sportsligt og kommercielt gælder det nu om, at vi får lagt flere lag på vores forretning og tager nye skridt i den retning, vi har udstukket,” udtaler han i pressemeddelelsen.

Bronzemedaljerne og placeringen i Superligaen har haft meget at sige i forhold til det flotte resultat, og selvom der ikke skal meget til, før fansene har hænderne over hovedet, er Jacob Nielsen ikke helt parat til at læne sig tilbage og hvile på laurbærrene.

“Vi har stadigvæk lang vej at gå, før vi kan sige, at vi er en etableret del af toppen af dansk fodbold og blandt de bedste fodboldklubber i Skandinavien, men det seneste år har for alvor vist de synergieffekter, som sportslig succes giver – og med byen og hele regionen i ryggen skal vi fortsætte med at arbejde hårdt for at jagte alle de små og store sejre, der bringer os tættere på vores mål.”

Alligevel er der plads til optimisme, når det gælder næste regnskabsår, hvor det forventes, at overskuddet stiger til mellem 15 og 30 millioner kr. Det store spænd skyldes i høj grad usikkerheden om, hvilken effekt statens hjælpepakker får får AGF A/S.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close