Kultur/EventNyhederTeater

2 millioner til dansescene i Aarhus

Dansescenen Bora Bora har modtaget 2 mio. i støtte fra Statens Kunstfond til deres Residency Center. Et historisk stort beløb fra Kunstfonden til Residencies og påskønnelse af Bora Boras seneste 4 års arbejde med dansen.

Siden 2018 har Bora Bora Resideny Center arbejdet med 21 forskellige kompagnier i Aarhus eller hos samarbejdspartnere i jylland og Europa. Kunstnerisk leder Jesper de Neergaard fortæller “Vi er utroligt glade på dansekunstneres vegne, at Projektstøtteudvalget for scenekunst har valgt at satse så meget på besøgsprogrammer for moderne dans her i Region Midt. Og så er vi ligeså utroligt stolte over, at bevillingen betyder en ekstra påskønnelse af det arbejde, vi har gjort igennem de sidste 4 år.”.

 

Dygtiggørelse af danske koreografer og dansere

 Både samarbejder på tværs af regionen og internationalt, har stor betydning for mulighederne for meningsgivende residencies. Det er nemlig ikke lige meget hvor man arbejder med projekterne, da forskellige partnere har forskellige faciliteter. Ligesom en tømrer skal bruge træ og skruemaskine, så har koreografer brug for lamper i loftet, højtalere og mulighed for at bevæge sig i rummet. Det er også vigtigt at møde andre koreografer og dansere fra andre lande. Det giver perspektiver på det man arbejder med. Statens Kunstfond har fokus på at dansk kunst kommer til udlandet. Bevillingen er netop med til at sende danske kunstnere på 2-3 ugers ophold i udlandet. “For Bora Bora betyder det, at vi kan hjælpe mange danske dansere ud i verden i interessante netværk, samt modtage meget gode, udenlandske dansekompagnier her.” fortæller Jesper de Neergaard.  I sidste ende vil publikum i Aarhus blive præsenteret for en del af de udvalgte kompagniers forestillinger på Bora Bora.

 

Vi er ikke alene

I denne omgang er der 3 steder i Danmark, der har fået midler fra puljen. “Vi vil meget gerne lykønske vores kollegaer Dynamo Workspace i Odense og Københavns Internationale Teater med bevillingerne, og gøre vores til at udveksle erfaringer og tips.” siger Jesper de Neergaard. I det hele taget er det meningen, at erfaringerne fra Bora Bora Residency Centre skal komme hele scenekunsten til gode i form af vidensdeling. Bora Bora ser frem til arbejdet med de mange kunstnere og alle har mulighed for at se de forestillinger der kommer ud af det på scenen på Bora Bora – dans og visuelt teater.

 

Bora Bora Residency Centre

1 open call om året
500-600 ansøgere hvert år
21 residencies på 4 år
12 jyske partnere
23 internationale partnere
4 Forestillinger vist på Bora Bora der er vokset ud af Bora Bora Residency Centret: As if, I have missed myself (2020), For Ludwig [Re:birth](2021), Grått(2021) og Techno Fauna(Premiere i Braunschweig 30. sep. 2021 kommer til Bora Bora i november 2022)

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE