112Nyheder

28-årig dømt for racisme efter hærværk mod jødisk gravplads

En 28-årig mand blev tirsdag idømt ni måneders ubetinget fængsel for at have krænket gravfreden og udøvet groft hærværk mod den jødiske gravplads i Randers.

Seks gravsten blev væltet. Der blev hældt maling ud over 84 andre gravsten, og der blev sat klistermærke med teksten “Jude” – det tyske ord for “jøde” – på en davidsstjerne på den jødiske kirkegård i Randers tilbage i 2019.

I oktober sidste år, faldt der dom i sagen, hvor en nu 40-årig mand blev idømt ét års fængsel, mens en 28-årig mand fik udsat sin strafudmåling, mens der blev foretaget en mentalundersøgelse.

Denne undersøgelse vurderede, at der ikke var noget, der kunne forhindre en normal strafudmåling, og tirsdag blev manden så idømt ni måneders ubetinget fængsel.

Oveni hærværket på gravpladsen, blev de to mænd dømt for at have kastet maling på en husfacade, der var dekoreret med davidsstjerner, og for at have overmalet og klistret logoer fra Den Nordiske Modstandsbevægelse, på en regnbuefarvet bænk.

Bagefter lagde de billeder af hærværket op på en hjemmeside, med en tilhørende tekst, der var “forhånende og nedværdigende over for homoseksuelle personer”.

”Der er tale om grove og racistisk motiverede forhold, og jeg er derfor tilfreds med, at den 28-årige blev idømt en ubetinget fængselsstraf. Det er rettens vurdering, at den 40-årige havde en ledende rolle, og da han også var tidligere straffet og blev dømt for yderligere forhold, blev hans fængselsstraf lidt længere end den 28-åriges,” siger Steffen Andersen, der var anklager i sagen.

Den 28-årige modtog dommen, men han nægter sig stadig skyldig.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tjek også

Close
Back to top button
x
Close
Close