112Nyheder

355 pebersprayflasker blev returneret til Midt- og Vestjyllands Politi

Det har længe været lovligt at gå rundt med peberspray i tasken, men den lov blev ændret og 31. marts var sidste chance for at aflevere den hos politiet.

Peberspray har længe været tilladt, og mange har haft den på sig, som selvforsvar. Men den 1. april blev peberspray gjort ulovligt, og indtil da har man kunnet aflevere peberspray hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Det har resulteret i, at 355 flasker peberspray er blevet indleveret, og det er de glade for i politikredsen.

”Det virker som om, at de fleste, der har haft en peberspray, har valgt at aflevere dem, og det er meget glade for,” fortæller Claus Nørgaard, Politiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Loven om besiddelse af peberspray blev ændret, da det blev vurderet, at der ikke var behov for peberspray længere, forklarer politiinspektøren.

Og det betyder altså, at hvis du stadig går rundt med en flaske i tasken, eller du har én liggende derhjemme, så er det en overtrædelse af våbenloven.

”Hvis du har én i hjemmet, så giver det en bøde på 1.400 kr. Hvis du bliver stoppet, og vi finder den i tasken eller lommen i det offentlige rum, så er det 3.000 kr. Og der kan så være skærpende omstændigheder. Som hvis det sker gentagne gange,” fortæller Claus Nørgaard.

Det er dog stadig muligt for enkelte personer, at få tilladelse til at gå rundt med peberspray, men der skal være særlige forhold, der gør, at der kan udstedes sådan en tilladelse.

”Det kan være personer, der har været udsat for samlivsrelateret vold eller stalking,” slutter han.

Disse tilladelser udstedes af Politiets Administrative Center, men kræver altså særlige omstændigheder.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close