ErhvervNyheder

Bach Gruppen tvunget til at stoppe byggeri

Byggeriet af et 86 meter højt højhus på Amager skal øjeblikkeligt stoppe, efter fundamentet er blevet målt til at være meget svagere end, de meldinger, der er blevet godkendt, skriver Ekstra Bladet i dag.

Bag byggeriet står Bach Gruppen, der blev meldt til politiet i foråret, og som også er blevet inddraget i en sag om dokumentfalsk.

Københavns kommune har truffet beslutningen om at tvinge Bach Gruppen til at stoppe byggeriet, ud fra en rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut og Cowi, efter de har gennemført en nærmere undersøgelse af fundamentet.

‘Vores eksterne rådgivere har peget på, at beregningerne af bygningens statik er ufuldstændige og ikke i tilstrækkelig grad tager højde for de udfordringer med bundpladen, som betonprøverne har vist. Derfor har vi i dag standset byggeriet,’ lyder meldingen fra områdechef i Område for Bygninger i Teknik- og Miljøforvaltningen, Rikke Sønderriis.

I rapporten står blandt andet, at der er fundet rester af plast, jern og gammelt beton i fundamentet, hvilket har resulteret i, at styrken på fundamentet er blevet målt til 5,4 MPa under trykprøver, hvilket er latterligt lavt i forhold til de i byggetilladelsen angivne 35 MPa.

Det svarer til stampet jord, har direktøren for Institut for Byggeri og Anlæg på DTU fortalt Ekstra Bladet.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close