NyhederTech

5 gode råd til en hackersikret og velfungerende hjemmearbejdsplads

Sommeren gav en velkommen pause fra hjemmekontoret og COVID-19 nedlukningen, men i takt med at vejret blev dårligere og koldere, begyndte vi at rykke lidt tættere sammen.

Og så begyndte smittetallet at stige igen.

Det fik myndighederne til, endnu en gang, at opfordre til at tage spisebordet derhjemme i brug. Og selvom det kan være meget rart at kunne klare morgenmødet i natbukser, er der en del udfordringer forbundet med hjemmearbejdspladsen.

For i 2020 er data- og IT-sikkerhed et vigtigt emne, og derfor har vi taget en snak med Bo Holm, der er IT-konsulent hos Jysk IT Partner om, hvordan man kan sikre sit hjemmekontor fra udefrakommende trusler mod datasikkerheden.

Han giver her fem gode råd:

Sørg for en god adgangskode

Det er vigtigt, at selve indgangen til computeren, og det der ligger på den, er sikret mod udefrakommende. Den absolut bedste måde at sikre sig mod hackere er at sørge for at have en adgangskode med en tilstrækkelig høj sværhedsgrad. Den optimale adgangskode skal ifølge Bo Holm, IT-konsulent hos Jysk IT Partner, være af en relativ god længde og høj kompleksitet.

”Den optimale adgangskode indeholder minimum 8 tegn, hvori der både er store og små bogstaver, samt tegn og/eller tal. Forsøg at gøre adgangskoden så upersonlig som muligt, så din Facebook-profil eller lignende ikke serverer ledetråde på et sølvfad for uvedkommende. Derudover er det en rigtig god idé at bruge multi-faktor godkendelse på alle de platforme, man kan,” forklarer Bo Holm.

Kryptér adgangen til virksomhedens data

Når medarbejderne skal tilgå virksomhedens data hjemmefra, er det absolut nødvendigt at de kan tilgå det via sikker adgang til virksomhedens server. Man skal altså ikke blot have en kompleks adgangskode, men også et VPN: Virtuelt Privat Netværk, som er en krypteret adgang, der kan give remote access til virksomhedens server. De fleste virksomheder vil derfor få behov for remote access, når der skal oprettes hjemmearbejdspladser, så medarbejderne kan få adgang til alle programmer, sider og dokumenter, som er på virksomhedens netværk, uden at samme data er sårbare over for hackerangreb.

Sørg altid for opdateret software og antivirus af høj kvalitet

Software er de programmer, der sikrer, at din computer kan udføre de nødvendige opgaver, som kræves til dit arbejde og dækker over alt lige fra styresystemer og antivirus til skrive- og regnskabsprogrammer. Hver enkelt software-program i din computer skal altid være helt opdateret, for at der ikke opstår sikkerhedshuller i softwaren, som kan lede til fri adgang for hackere. Derigennem vil de nemlig kunne tilegne sig data fra computeren eller installere malware. Her hjælper antivirus og andre beskyttelsesprogrammer også med beskyttelse af indholdet på computeren, så længe du sikrer, at det er programmer af høj kvalitet og de tillige altid er opdaterede.

Få nem adgang til online møde-moduler

For langt de fleste virksomheder er det en naturlig del af hverdagen at holde interne møder. Det er en måde at sikre vidensdeling, sørge for en klar opgavefordeling og ikke mindst nødvendigt for at skabe et velfungerende samarbejde på tværs af afdelingerne. Derfor skal alle medarbejdere have adgang til en online mødefunktion, hvilket desuden også kan bidrage til at bibeholde virksomhedens ånd og godt kollegaskab i disse omskiftelige tider. Der findes mange online mødefunktioner, som kan tages i brug alt efter virksomhedens præferencer eller hvilke programmer og funktioner, der ellers benyttes. Bruger virksomheden Googles programmer er Google Meet et godt bud eller alternativt Microsoft Teams, hvis det primært at Microsofts programmer, medarbejderne er vant til.

Sørg for det rette udstyr

Alle medarbejdere skal have de rette redskaber til at udføre deres job mest effektivt og bekvemt. Bo Holm anbefaler således, at man udleverer en bærbar computer til alle medarbejdere og sørger for, at medarbejderne får sat en arbejdsplads op, der til en vis grad ligner den på kontoret. For nogle inkluderer det en docking station og 2-3 skærme, scroller mus og lignende. Det kan virke voldsomt at skulle investere i så omfattende udstyr for en kortvarig hjemmearbejdsperiode, men gøres det rigtigt, kan investeringen sagtens betale sig.

”Sørg for at alt IT-udstyr bliver købt ind, som var det til kontoret. På den måde er man sikret, at det kan bruges på virksomhedens kontorer, når medarbejderne skal levere tingene tilbage. Alternativt kan man gøre som en del af vores kunder, og sikre at arbejdspladsen altid er agil og kan tilpasse sig omverdenen, hvorved medarbejderne simpelthen bare pakker sit kontor ned i bilen og opstiller det på den midlertidige arbejdsplads, hvor end den er, til kontoret åbner op. Enkelte kunder har naturligvis også valgt at skabe permanente hjemmearbejdspladser for medarbejderne, så man altid har mulighed for at arbejde hjemme, når logistikken kræver det,” forklarer Bo Holm afslutningsvist.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close