NyhederUddannelse

60 nye studiepladser på vej til Holstebro

Regeringen har præsenteret planer om at rykke to universitets-uddannelser i dans og musik fra København til Holstebro.

63857

– Det her er en kæmpe anerkendelse af Holstebro som en stærk kulturkommune og uddannelsesby. Og vi er i den grad klar til at levere endnu mere kultur og endnu flere talenter til både lokalområdet og hele Danmark.

Sådan siger borgmester H.C. Østerby om regeringens plan. I udspillet er der tale om 30 studiepladser til en ny treårig musikuddannelse på bachelor-niveau. Uddannelsen skal have fokus på musikpædagogik og uddannelse af udøvende kunstnere.

Desuden drejer det sig om en treårig bachelor inden for dans med 16 pladser. Og to kandidatoverbygninger i dans/participation eller koreografi med i alt 14 pladser.

H.C. Østerby er begejstret over udspillet.

– Regeringens plan understøtter vores satsning på talentudvikling inden for blandt andet musik og dans gennem mange år. Vi har kultur og uddannelse som en del af vores dna. Og vi har en stærk fødekæde, hvor vi lægger vægt på talentudvikling lige fra folkeskolen til de videregående uddannelser. Den profil styrker vi yderligere med de nye uddannelser, som er på vej til Holstebro, siger borgmesteren.

Planen er at samle de nye studiepladser samme sted, så de 60 nye studerende får et godt studiemiljø. Et studiemiljø, som kan supplere og nyde godt af de blomstrende miljøer, der allerede er i Holstebro.

– Med blandt andet Holstebro Musikskole, Balletskolen og Dansk Talentakademi har vi i forvejen stærke talent- og studiemiljøer, som beriger hinanden og samarbejder med vores kulturinstitutioner. De 60 nye studiepladser vil indgå helt naturligt i denne fødekæde, siger H. C. Østerby.

Regeringen lægger i sit udspil også vægt på byens og kommunens rige musik- og kulturliv, som understøtter de studerendes muligheder for at udvikle sig og få beskæftigelse, når de har afsluttet deres uddannelse.

 - logo

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x