NyhederPolitik

Lille demonstration for stor sag

Græsrodsbevægelse mod gensidig forsørgerpligt markerede Folketingets åbning med en 'halv fejring'

Der var blå og røde balloner, faner, kaffe og demokage. Den lille håndfuld demonstranter på Sct.Mathias Torv i Viborg synede måske ikke af meget, men til gengæld er deres sag stor, som en af demonstranterne sagde.

Græsrodsbevægelsen TAAGF markerede tirsdag middag Folketingets åbning med en demonstration mod reglerne om gensidig forsørgerpligt og ydelsesregulering af pensionister. Ydelsesregulering betyder, at en pensionist får modregnet sin partners indkomst i sin pension, hvis partneren stadig har arbejde.

“Vi er ude at demonstrere og vise flaget for vores gode sag. Vi vil gerne have fjernet alle ydelsesreguleringer på pensionister. Det giver en skævvridning i parforholdet, og det ikke kan betale sig at arbejde, fordi man modregner og trækker i pensionen hos partneren,” fortæller Gina Panduro, der er den lokale tovholder for demonstrationsgruppen i TAAGF, der er en forkortelse af Total Afskaffelse Af Gensidig Forsørgerpligt.

Gruppen er opstået på Facebook i september 2019 som støtte til borgerforslag B34 om afskaffelse af gensidig forsørgerpligt. Forslaget samlede på ganske kort tid over 70.000 underskrifter, men blev nedstemt af et flertal af Folketingets medlemmer.

Men måske er der håb forude. Regeringen har i deres udspil “Danmark kan mere” lagt op til at fjerne modregningen af partnerens arbejdsindkomst for førtidspensionister og folkepensionister. Forslaget skal gøre det mere attraktivt for flere at arbejde, så arbejdsudbuddet øges.

Tirsdag var valgt som demodag for TAAGF, der også demonstrerede ved Christiansborg i København, fordi det var Folketingets åbningsdag, men på grund af regeringens udspil kan demonstrationen kan også ses som en ‘halv fejring’

“Vi fejrer at vores kære politikere og folkevalgte kommer på banen fra i dag. Og så er det en halv fejring af, at det forhåbentligt nu bliver vedtaget. Så vi håber de folkevalgte kan se, at der er en god gevinst for hele samfundet at få det fjernet for alle,” siger Gina Panduro, der ligesom de andre i gruppen meget gerne vil se et konkret resultat, før de er tilfredse.

“Vi har ikke vundet, før det er helt vedtaget, så vi har ikke armene helt oppe endnu. Det er rigtigt at det er regeringens nye udspil at få fjernet modregningen på arbejdsindkomst, og det kommer partneren til gode, at de kan komme ud og arbejde lidt ekstra, uden det går ud over manden eller konen derhjemme,” siger Gina Panduro.

Relaterede artikler

Tjek også
Close
Back to top button
ANNONCE