NyhederUddannelse

8. klasse og deres forældre møder ungdomsuddannelserne

UU Nordvestjylland afholder i uge 10, 11 og 12 virtuelt introkursus for alle 8. klasse elever i Holstebro, Struer og Lemvig Kommune.

Her vil op mod 800 elever få mulighed for at få et virtuelt indblik i ungdomsuddannelsernes hverdag

Formålet er, at de unge mennesker får vakt en interesse og en nysgerrighed, så de fremadrettet i 9. og/eller 10. klasse får lyst til undersøge mere om deres uddannelsesmuligheder.

”Eleverne i de nuværende 9. klasser har grundet Covid19 ikke haft mulighed for at besøge ungdomsuddannelserne i de traditionelle brobygningstilbud. Derfor har vi i år valgt, sammen med vores lokale ungdomsuddannelser, at lave et virtuelt tilbud, så vi sikrer os, at elever og uddannelser mødes. Elevernes egne oplevelser er en central og vigtig del af deres kommende uddannelsesafklaring” siger UU vejleder Brian Aaberg Markussen.

Normalt sker det ved besøg på uddannelserne, men i år foregår det altså virtuelt, og dette giver mulighed for at inddrage forældrene i deres børns første møde med ungdomsuddannelsessystemet.

”Det virtuelle set-up giver en ekstra og vigtig dimension i den kommende uddannelsesafklaring, da børn og forældre får samme forståelsesramme at gå ud fra. Forældrene spiller en helt central rolle i deres børns uddannelsesvalg, og nu har vi dem alle samlet hjemme bag skærmen, og det giver gode muligheder.” siger Brian Aaberg Markussen.

Aftenen starter med en kort præsentation af det danske ungdomsuddannelsessystem. Efterfølgende besøger de unge og deres forældre tre uddannelser, de har valgt i forbindelse med forberedelse til forløbet. I de virtuelle rum kan elever og forældre møde undervisere, studievejledere og ikke mindst elever fra Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Gymnasium og HF samt Social og Sundhedsskolen Herning, afdeling Holstebro.

Elever i Holstebro Kommune deltager den 10. og 23. marts. Den 18. marts kan elever i Lemvig og Struer Kommune møde de uddannelser, der ikke er repræsenteret i deres kommuner.

Struer Statsgymnasium, Lemvig Gymnasium og HF Nørre Nissum håber, at genåbningsplanen tillader de fysiske møder mellem uddannelser og elever senere på foråret, derfor deltager de ikke i de virtuelle oplæg.

Forløbene afholdes på virtuelle møderum i Zoom med start kl 19:00. Man finder frem til oplæggene via linket  www.uunordvestjylland-virtuelintro.dk   

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close