Forside FremhævetHåndboldNyhederSport

Aalborg Håndbold er klar til kvartfinalen i Champions League

Aalborg Håndbold er klar til kvartfinalen i herrernes Champions League. Det står klart, efter at nordjyderne på hjemmebane vandt 27-24 over FC Porto onsdag aften i en hæsblæsende slutfase.

Der var drama og spænding til allersidste sekund i aftenens EHF Champions League 1/8-finale mod Porto. Med en sejr på 27-24 efter 60 vanvittige intense minutter sikrede Aalborg Håndbold sig en historisk plads i CL-kvartfinalen.

Efter nederlag på 29-32 i Porto var Aalborg tvunget ud over stepperne for at jagte minimum en tremåls-sejr og dermed videre avancement. Det lykkedes lige akkurat efter en fuldstændig formidabel fight af drengene, og man er dermed klar til den første EHF Champions League kvartfinale i klubbens historie på reglen om flest scorede mål på udebane.

Mens hjemmeholdet forsøgte at skrue tempoet i vejret fra kampens åbning, så forsøgte gæsterne det stik modsatte.

Porto trak alt tempo ud af kampen, og de spillede langsomme og tålmodige angreb. Aalborg stod godt imod, og med en velspillende Simon Gade i målet holdte man gæsterne fint fra fadet.

En flyvende målmand var dog desværre også på plads i den anden ende. Aalborg spillede os frem til fine chancer men manglede kvalitet i afslutningerne, og Nikola Mitrevski lukkede ned i Porto-buret.

Efter ti minutter havde man således kun scoret et enkelt mål, og gæsterne var derfor i front 1-3.

Langsomt fik hjemmeholdet dog lidt bedre hul på bylden, og efter en utrolig tæt og lavt scorende første halvleg gik man til pause foran 10-9.

Anden halvleg fortsatte med at være uhyre tæt. Begge mandskaber spillede i store perioder 7 mod 6 i anden halvleg, og det var en ægte herrefight med enorm intensitet.

Med ti minutter tilbage af opgøret spillede Aalborg sig til sin første tomåls-føring. Det varede dog kortvarigt, inden gæsterne udlignende igen få minutter senere.

Men drengene gav ikke op og leverede en forbilledlig fight i samtlige 60 minutter – og det skulle vise sig at give pote.

Med fire minutter tilbage smed en uhyre veloplagt Felix Claar sin sjette scoring i mål til føring på 25-23, og angrebet efter leverede han sin femte assist, og Mark Strandgaard bragte hjemmeholdet på 26-23 – og dermed den magiske tremåls-føring for første gang i kampen.

Foto: MG – MinByNEWS

Det efterfølgende angreb førte til Porto-straffe. Mikael Aggefors kom på mål, og han holdte sig ikke tilbage for målmandskollegaen. Den svenske keeper lukkede nemlig af for forsøget.

Gæsterne fik dog i næste angreb reduceret til 26-24, inden Magnus Saugstrup med et minut tilbage igen sendte Aalborg på kvartfinale-kurs.

Porto satte et sidste tålmodigt angreb op, men med ti sekunder igen forcerede Simon Gade en forbier fra portugiserne, og bolden var dermed på Aalborg hænder.

Hjemmeholdet kunne sikkert spille de sidste sekunder af uret, og så kunne jublen ellers bryde ud! En fuldstændig fænomenal holdindsats i en utrolig dramatisk og intens affære – og det var på mange måder en vanvittig og ekstrem medrivende kamp, hvor Aalborg formåede at holde hovedet koldt.

Den flotte pragtpræstation af drengene sikrer klubben altså sin første kvartfinaleplads i EHF Champions League nogensinde. Modstanderen bliver tyske SG Flensburg-Handewitt, og de to kampe om en plads i EHF Final4 vil blive afviklet medio maj.

Inden da gælder det slutspillet i den hjemlige HTH Herreliga. Det starter på søndag, hvor Aalborg Håndbold møder Skanderborg på udebane.

Foto: MG – MinByNEWS

Matchfacts

Aalborg Håndbold målscorere:
Felix Claar 6, Magnus Saugstrup 4, Mark Strandgaard 4, Henrik Møllgaard 4, Buster Juul 3, Benjamin Jakobsen 2, Simon Gade 1, Nikolaj Læsø 1, Mads Christiansen 1, Sebastian Barthold 1.

FC Porto målscorere:
Victor Iturizza 6, Rui Silva 4, Antonio Areia 4, Andre Gomes 3, Fabio Magalhaes 3, Daymaro Salina 3, Diogo Branquinho 1.

Udvisninger:

Aalborg Håndbold: 2 x 2 min.
FC Porto: 2 x 2 min.

Redninger:

Simon Gade: 15/38 (39 %)
Mikael Aggefors: 1/1 (100 %)

Nikola Mitrevski: 15/42 (36 %)
Márton Szekely: 0/1

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close