NyhederPolitik

Aarhus’ budget er på plads

Nyt budgetforlig for Aarhus Kommune afsætter flere penge til de ældre, klimaet, idrætsfaciliteter og skolerne

Borgmester Jacob Bundsgaard fik forhandlet et budgetforlig på plads torsdag aften med SF, Venstre, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative. Og de har fundet 800 mia. kroner til velfærd over de næste tre år.

”Med forliget får ældreområdet et kvalitetsløft, så der over de næste fire år tilføres 228 mio. kr. Det vil give flere hænder i dagligdagen og også fremme ældres sundhed og forebyggelse. Mange har brug for hjælp og støtte fra kommunen, og derfor prioriterede vi sidste år flere penge til området. Det har vi nu gjort igen, så socialområdet løftes med mere end 120 mio. kr over de næste fire år” lyder det fra Borgmesteren.

Der er også sat fokus på klimaudfordringerne, og det betyder, at der kommer mere skovrejsning, en vildere natur, samt en øge biodiversitet i byen.

Bundsgaard er godt tilfreds med den nye aftale.

”Det har været uhyre vigtigt at styrke socialområdet, for behovet er stigende, og området er hårdt presset. Jeg er også meget tilfreds med, at budgetaftalen giver et ekstra økonomisk løft på klimaområdet, så vi kan skærpe vores indsats for CO2-neutalitet,” udtaler Bundsgaard efter forhandlingerne.

Oveni flere penge til velfærden og klimaet, er der også sat penge af til at sikre områder som Gellerup-Toveshøj, flere idrætsfaciliteter, samt at afhjælp det økonomiske pres, skolerne oplever ved at have mange elever i specialklasser.

Partierne Liste Trivsel, Værd og Reel Borgerinddragelse og Enhedslisten har valgt at stå udenfor aftalen.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE