FodboldNyhederSport

AGF sejr på fødselsdagen over Sønderjyske

Mandag aften blev det til en 1-0 sejr over SønderjyskE på Ceres Park - en rigtig fin fødselsdagsgave på dagen, hvor ”De Hviie” fejrede deres 141 års fødselsdag.

Dagen efter Aarhus Gymnastik Forenings 141 års fødselsdag fejrede vi dagen ved 3F Superligaens runde 10 i Ceres Park, hvor SønderjyskE stod på den anden side af linjen.

Begge hold kom med en sejr i bagagen fra seneste runde, men det var hjemmeholdet, der viste mest selvtillid og optimisme med et målsøgende spil i kampens indledning. Her kom vi inden det første kvarter til et godt forsøg fra Jon Thorsteinsson og et par nærgående hjørnespark.

Også dagens anden fødselar, Eric Kahl skød godt mod mål efter et kvarters tid, men forsøget blev reddet. Det samme gjorde SønderjyskE’s australske målmand, Lawrence Thomas, da Patrick Mortensen kom til en god chance.

Og Thomas havde – desværre for os – taget handskerne med i dag, for han reddede gæsterne op til flere gange i 1. halvleg, hvor vi fik tilspillet os flere store og halvstore chancer for mål.

I den anden ende var SønderjyskE mest gæster på omstillinger og det krævede omhu af vores bagerste kæde, når de kom til chancer. For det gjorde sønderjyderne fra tid til anden. Som da der var spillet en lille halv time og en afslutning sneg sig tæt forbi Hansen mål.

Den chance virkede til at give gæsterne lidt mere mod på tilværelsen og hen mod første halvlegs afslutning kom de lidt mere på bolden og blev farligere foran vores mål.

Men ikke så farlig som Jon Thorsteinsson, da han med 10 minutter igen af halvleg fik et flot veludført indlæg fra Mustapha Bundu og kunne bringe os foran 1-0 – selv uden hvide briller var det en velfortjent føring til hjemmeholdet.

Kort inden pausen var vi ved dog ved at sætte føringen overstyr, da SønderjyskE kom til en kæmpechance tæt under mål. Men Hansen viste hvorfor han netop er udtaget til landsholdet og vi kunne gå til pausen foran 1-0

2. halvleg
Det var gæsterne, der kom bedst ud fra pausen i jagten på en udligning. Og de var – for en århusianer – ubehageligt nærgående i halvlegens begyndelse, der var præget af en del frispark fra begge hold og vi rendte ind i et par advarsler, der blev heftigt debatteret på lægterne.

Det var også SønderjyskE med de bedste chancer i 2. halvlegs indledning – blandt andet med et bragende langskud, der fløj lige forbi mål.

Men efterhånden kom vi bedre tilbage i opgøret og fik også spillet os til muligheder for flere mål, men uden, at vi blev så målfarlige som i 1. halvleg.

Efter små 75 minutter var det dog tæt på efter en god aktion af Frederik Brandhof, der var blevet skiftet ind i 2. halvleg. Han tog et godt raid og fandt Patrick Mortensen, der desværre blev tacklet i sin afslutning.

Hen mod kampens slutning blev vi desværre presset langt tilbage af gæsternes jagt på en udligning og det blev nogen lange minutter for de mere end 8.000 på lægterne, hvor SønderjyskE pressede hårdt på for et mål.
Men en hårdt arbejdende defensiv stod godt i mod, hvor blandt andre Yann Bisseck og Sebastian Hausner virkelig tog flot fra i aften.

Kampen slutning var præget af mange frispark og masser af dramatik. Men vi holdt stand og efter næsten 10 minutters tillægstid kunne Ceres Park ånde lettet op efter endnu et clean shet og en ny sejr, der bringer os på syvendepladsen i 3F Superligaen med 12 point.

Næste kamp er på udebane, når vi på søndag drager til Herning for at møde FC Midtjylland i 3F Superligaens runde 11.

AGF-SønderjyskE / Runde 10 / 3F Superligaen i Ceres Park 27.9 2021
1-0 (1-0)
35’ 1-0: Jon Thorsteinsson

Advarsler AGF: Nicolai Poulsen, Mikael Anderson, Albert Grønbæk, Jon Thorsteinsson, Yann Bisseck SJE: Marc Dal Hende, Søren Reese, K. I. Kristinsson

MoM: Jon Thorsteinsson

Tilskuere: 8.153

AGF:
Jesper Hansen, Oliver Lund, Yann Bisseck, Sebastian Hausner (87’ Sebastian Hausner), Eric Kahl, Nicolai Poulsen (87’ Jesper Juelsgård), Albert Grønbæk, Mikael Anderson (64’ Mikael Anderson), Mustapha Bundu (64’ Patrick Olsen), Jon Thorsteinsson, Patrick Mortensen.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE