Sport

AGF vinder topkamp – Tre på stribe

Historien blev hyldet denne søndag aften, da Ceres Park bød indenfor til Legendernes Dag, klassisk underholdning og et traditionsopgør af de helt store.

Gæsterne fra Brøndby var en passende modstander til en aften med historien, myterne og legenderne i fokus.

Hvem husker ikke de tætte opgør gennem tiden mod de blå-gule rivaler – især pokalfinalen i 1996 og det tætte mesterskabsræs i samme sæson står som højdepunkter i rivaliseringen. I dag stod holdene overfor hinanden i formstærk figur – AGF med to sejre i rygsækken, mens Brøndby ikke havde tabt siden september. Med over 14.000 mennesker på lægterne, et udsolgt udebaneafsnit og flotte tifoer var der lagt i kakkelovnen til endnu et kapitel i historien om den evige rivalisering mellem Øst og Vest, de gule og De Hviie, nummer tre mod nummer fire.

Brillante Bundu buldrede mod bagkæden
Den gode energi fra tribunen blev taget med ind på grønsværen, hvor vi startede godt ud og hurtigt kom frem til afslutninger efter hjørnespark og indlæg, mens Vestegnens tropper havde problemer med at få gang i deres possession-spil.

Mens både Mortensen og Bundu fik forsøgt sig mod Schwabes mål, skulle der dog gå knap 25 minutter inden gæsterne skabte deres første reelle chance. Her afsluttede Wilczek på et indlæg, men Eskelinen greb sikkert ind.

Hvis Ceres Park havde tag, ja, så var det lettet få minutter senere, da Patrick Mortensen opsnappede en fejlaflevering fra Rosted i gæsternes bagkæde. Bundu var hurtig i opfattelsen og med bentøjet, og oversprintede let gæsternes bagkæde, da Mortensens stikning trillede afsted, og med en velplaceret afslutning sendte vores afrikanske kantspiller AGF-fansene i ekstase og brøndbyerne i græsset. Bolden fløj smukt i mål og 1-0 til hjemmeholdet!

Scoringen gav tydeligvis et boost til hjemmeholdet, der formåede at holde gæsterne fra oplagte scoringsmuligheder, og Bundu legede videre med kuglen, hvilket i flere omgange resulterede i frispark og gule kort til modstanderens hårdt prøvede forsvarsspillere. Således kunne vi gå til pause med en veltilfreds følelse.

2. Halvleg
2. halvleg var ikke mange sekunder gammel, før altid arbejdssomme Blume blev stukket i dybden. Med et stærkt raid kom han langt ind i gæsternes felt og var tæt på at finde en medspiller, men afleveringen nåede desværre ikke en hvidtrøjet destination.

Eskelinen måtte også på arbejde, da de blå-gule så småt begyndte at skabe mere spilovertag i jagten på udligningen. På et hjørnespark steg Wilczek til vejrs og heade hårdt mod mål, men vores svenske keeper reagerede godt og hurtigt med en håndparade.

Mens Brøndby forgæves forsøgte at åbne op for vores kæder, levede vores offensiv stadig i bedste velgående. Eksempelvis da Thorsteinsson med små finesser fik bolden med sig og lagde den af til Mortensen lidt uden for gæsternes halvbue. Med en hidsig halvflugter sigtede vores angriber mod netmaskerne, men Schwabe havde dog held til at redde i denne omgang.

Det havde han dog ikke få sekunder senere.

Her vendte Blume på en tallerken og sendte Thorsteinsson afsted i dybden. Med et veltimet fladt indlæg fandt han Mortensen, som på noget uortodoks maner fik headet/tumlet kuglen i kassen til 2-0 føring! Jublen var til at tage og føle på, og de mange tilstedeværende AGF legender kunne næsten fornemme samme stemning som i 80’ernes og 90’ernes altafgørende topkampe.

Tomålsføringen tog for en stund spillelysten fra gæsterne, som i en periode slet ikke fik spillet til at fungere, mens vi blev ved med at virke pågående.
Det varede dog kun til det 76. minut, da Kamil Wilczek fik sendt bolden ind bag Eskelinen efter et hurtigt kombinationsspil i vores højreside.

Den scoring satte igen alt på spil, og de sidste minutter blev en hektisk affære med høj puls og adrenalin for alle fremmødte. Pulsen blev da også lidt for høj for modstanderens træner, da Niels Frederiksen med få minutter igen modtog et rødt kort på trænerbænken.

Trods heftig aktivitet i vores felt mod slutningen af kampen fik vi – med stor hjælp fra Backmans pandebrask og Hausners huseren – fightet de tre point i hus.

Det var så tredje hjemmebanesejr over Brøndby i træk, og samtidig blev det altså tre på stribe i 3F Superligaen, hvor vi nu indtager en flot fjerdeplads.
Men lad det da også bare blive fire i træk. Det kan ske, når vi besøger Esbjerg på søndag den 1. december.

Næste hjemmekamp er den 8. december, hvor Lyngby BK kommer på besøg på Ceres Park. Find billetter til kampen her >>>

Kampfakta Superligaen
AGF – Brøndby IF 2-1 (1-0)

Tilskuere: 14.043
Advarsler:

AGF: Ingen.
Brøndby IF: Sigurd Rosted, Andreas Maxsø, Anthony Jung, Kamil Wilzcek, Samuel Mraz.

MOTM: Jon Dagur Thorsteinsson.

AGF:
William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen – Bror Blume, Nicolai Poulsen, Mustafa Amini, Jon Dagur Thorsteinsson (81: Kevin Diks), Mustapha Bundu (69: Jakob Ankersen) – Patrick Mortensen (90+1: Nicklas Helenius).

Brøndby IF:
Schwäbe – Hjortur Hermannsson (81: Samuel Mraz), Andreas Maxsø, Sigurd Rosted (45: Hany Mukhtar) – Kevin Mensah, Morten Wetche Frendrup (79: Lasse Christensen), Johan Larsson, Dominick Kaiser, Anthony Jung – Kamil Wilczek, Simon Hedlund.

Skrevet af JR – AGF

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close