HelbredNyhederTopnyheder

ALLE RESTRIKTIONER SLUTTER 10. SEPTEMBER

Den 10. september bliver COVID-19 ikke længere betragtet som en samfundskritisk sygdom, og derfor ophæves alle restriktioner.

Lige knap halvandet år er der gået fra landet lukkede ned med coronarestriktioner den 13. marts 2020 til de sidste restriktioner nu slutter den 10. september i år.

Sådan lyder meldingen fra Sundhedsministeriet, der ikke længere betragter COVID-19 som en “samfundskritisk sygdom”.

Ifølge Sundhedsminister, Magnus Heunicke, er der dog ingen garanti for, at vi ikke ser restriktioner igen, hvis sygdommen udvikler sig i negativ retning.

“Epidemien er under kontrol, vi har rekordhøje vaccinationstal. Derfor kan vi d. 10. september droppe nogle af de særregler, vi har været nødt til at indføre i kampen mod covid-19. Regeringen har lovet ikke at holde på tiltagene længere, end det var nødvendigt, og der er vi nu. Men selvom vi lige nu står et godt sted, så er vi ikke ude af epidemien. Og regeringen vil ikke tøve med hurtigt at sætte ind, hvis pandemien igen truer vigtige funktioner i vores samfund,” udtaler han fredag formiddag.

Fordi sygdommen ikke længere kategoriseres som samfundskritisk, frafalder de bestemmelser i epidemiloven, der har været med at gøre det muligt for regeringen at indføre restriktionerne.

I udmeldingen fra Sundhedsministeriet nævnes specifikt kravene om coronapas i nattelivet og til større arrangementer.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE