ErhvervNyheder

Anklager i sag mod PET-chef bliver statsadvokat

Nuværende vicestatsadvokat ved Statsadvokaten i Viborg Jakob Berger Nielsen bliver indstillet som ny chef for Statsadvokaten i Viborg.

En af anklagerne i straffesagen mod Jakob Scharf, der tidligere var chef i PET, er på vej til at besætte en toppost i anklagemyndigheden. Jakob Berger Nielsen indstilles til posten som ny chef for Statsadvokaten i Viborg, oplyser anklagemyndigheden tirsdag.

Den 48-årige jurist kender arbejdspladsen godt, idet han i flere år har været vicestatsadvokat i Viborg. Han kommer til at afløse Kirsten Dyrman, som tidligere i sommer blev politidirektør i Østjyllands Politi.

Statsadvokaten i Viborg har ansvaret for at føre ankesager fra Jylland og Fyn ved landsretten og står endvidere for at føre tilsyn med politiets og anklagemyndighedens arbejde i de enkelte politikredse. Jakob Berger Nielsen indledte sin karriere i anklagemyndigheden som politifuldmægtig i Aalborg i 1998. I en pressemeddelelse understreger rigsadvokat Jan Rechendorff, at Jakob Berger Nielsen har stor erfaring.

»Jeg er sikker på, at Jakob er den helt rigtige til fortsat at udvikle Statsadvokaten i Viborg,« udtaler han. Det er formelt justitsministeren, der har indstillet til dronningen, at Jakob Berger Nielsen udnævnes.

Den anden regionale anklagemyndighed, Statsadvokaten i København, styres af Liselotte Nilas. Derimod har Bagmandspolitiet i snart syv måneder ikke haft en udnævnt statsadvokat som chef. I januar fratrådte Morten Niels Jakobsen. Den fungerende chef er Per Fiig.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close