Kultur/EventNyheder

Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter bliver til fantasy-serie

I 2023 vil Viaplay introducere en ny generation for Ronja, Birk, skalde-Per og rumpenisserne

37 år efter at den første filmversion Astrid Lindgrens Ronja Røverdatter ramte biograferne, planlægger Viaplay, og produktionsselskabet Filmlance, at lave en familievenlig fantasyserie om pigen Ronja, der vokser op på en røverborg dybt inde i de svenske skove.

Der kommer tolv afsnit af serien “Ronja”, fordelt på to sæsoner, som vil kunne ses på Viaplay i 2023.

Serien produceres i et tæt samarbejde med Astrid Lindgren Aktiebolag (AB), som forvalter alle rettigheder til forfatterindens bøger, det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Bogen om Ronja Røverdatter, der udkom i 1981, er historien om den følsomme og frygtløse Ronja, som trodser sine forældre, og deres valg i livet, og sammen med vennen Birk drager ud for at leve i skoven, hvor eventyr venter.

Manuskriptet til den kommende Lindgren-fantasyserie er lagt i hænderne på Hans Rosenfeldt, som bl.a. er manden bag den succesfulde svensk-danske krimi Broen.

Han får selskab af instruktøren Lisa James Larsson, som tidligere har instrueret afsnit af Britannia og A Royal Secret.

NENT Group og Filmlance producerer.

”Vi er vokset op med Ronja som så mange andre, og vi er ekstremt stolte og ydmyge over denne store opgave. Historien om Ronja er en tidsløs historie om kampen for at finde sit eget sted i verden, gå sin egen vej og være sin egen person. Alt dette i en verden, som er kompliceret, farlig, men også vidunderlig og magisk. Med den enorme support, vi har modtaget fra NENT Group, ønsker vi at producere en serie, som er et episk og spændende eventyr og en hyldest til naturen for hele familien”, siger Mattias Arehn og Bonnie Skoog Feeney, der er producenter for Filmlance, i en pressemeddelese.

Back to top button
ANNONCE