Ad NotamKulturKultur/EventNyheder

Atlas overlever takket være støtte fra byrådet

Spillestedet Atlas har i stykket tid været truet af lukning, da økonomien har manglet, men i det nye budgetforlig, er der afsat 500.000 kr. om året til stedet frem til 2024, og det giver Fonden Voxhall mulighed for at fortsætte driften af Atlas.

“Vi glæder os over, at det med denne nye bevilling fra Aarhus Kommune er blevet muligt at fortsætte driften af spillestedet Atlas, nu som et honorarstøttet spillested med fokus på de smalle genrer,” udtaler Astrid Elbek, der er bestyrelseformand i Fonden VoxHalls.

I foråret valgte Stats Kunstfunds Projektstøtteudvalg for Musik at stopp med at pege Atlas som såkaldt regionalt spillested, og siden har stedets skæbne været uvis. Med den nye støtte fra Aarhus Kommune, kan stedet fortsætte med at give aarhusianerne musikoplevelser, der ligger udenfor det mere mainstream.

“Fonden VoxHall ønsker med professionalisme og erfaring at drive Atlas som et åbent hus med udvidet tilgængelighed både for publikum, for de nye, unge miljøer, som har behov for sparring og gode rammer og for arrangørforeningerne. Endelig ønsker vi at præsentere VoxHalls vækstlagskoncerter på Atlas,” fortæller Astrid Elbek.

Omkring 17.000 musikinteresserede gæster Atlas hvert år, og den nye aftalt giver således mulighed for at fortsætte med at levere jazz-, folk- og worldmusik, som stedet er blevet kendt for.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close