ErhvervForside SekundærNyheder

Attraktivt erhvervsområde langs E45 sættes snart til salg

Byggemodningen af Skanderborg Kommunes hidtil største samlede erhvervsområde på størrelse med 38 fodboldbaner er gået i gang. Efter planen sættes første etape af området til salg i slutningen af 2021.

Byggemodningen af et 250.000 m2 stort erhvervsområde, svarende til 38 fodboldbaner er gået i gang. Området ligger langs E45, nærmere bestemt i industrikvarteret i Stilling for enden af Niels Bohrs Vej.

Forventningen er, at første etape af området kan udbydes til salg i slutningen af 2021. Størrelsen på de enkelte grunde, der udbydes, vil afhænge af efterspørgslen, men forventningen er, at grundene bliver mellem på 5.000 og 90.000 kvm. Erhvervsgrundene i første etape vil være velegnede til lager, logistik og produktionsvirksomheder. Når etape to lanceres bliver der plads til bl.a. kontor og store butikker.

Borgmester Frands Fischer forventer, at interessen for det attraktive område bliver stor.

– Erhvervsområdet i Stilling har udviklet sig markant gennem de seneste år, hvor en del virksomheder har etableret sig. Beliggenheden er områdets helt store styrke – både hvis man ønsker synlighed ud mod E45, og hvis man vægter let adgang for medarbejdere og gods, siger Frands Fischer.

Niels Bohrs Vej kobles på Skanderborgvej i forbindelse med afslutningen af etape to. Her kører busrute 200, som bl.a. kører fra Skanderborg, gennem Aarhus og videre til Hinnerup/Hammel. Hørning Station og den kommende Stilling Station, som forventes at være klar til brug i 2023, er også med til at sikre let tilgængelighed via kollektiv trafik.

 

Sådan udbydes erhvervsgrundene

  • Etape 1 svarene til 135.000 kvm kan overtages af køberne fra den 1. juni 2022.
  • Etape 2 – de resterende 115.000 kvm – kan overtages fra den 1. juni 2023.
  • Der er adgang til Niels Bohrs Vej fra motorvejsafkørsel nr. 51. Niels Bohrs Vej kobles på Aarhusvej i forbindelse med etape 2.
  • Grundstørrelserne er ikke helt fastlagt, men forventes at blive fra 5.000 til 90.000 m2 afhængig af efterspørgsel.
  • Erhvervsgrundene bliver udbudt til salg i sidste kvartal af 2021.
Foto: Per Bille

Attraktiv erhvervskommune

Knap tre ud af fire lokale virksomheder angiver i DI seneste erhvervsklimaundersøgelse, at de “helt sikkert” vil anbefale andre at etablere virksomhed i Skanderborg Kommune. Det er mere end 10 procent højere end landsgennemsnittet.

Den geografiske placering tæt på Aarhus, E45 og det centrale jernbanenet betyder, at mange virksomheder har valgt at etablere sig i Skanderborg Kommune. Adgangen til højt kvalificeret arbejdskraft er en af kommunens styrkepositioner. Lokale virksomheder i Skanderborg og Stilling kan nå omkring 750.000 medarbejdere inden for en times kørsel, og 350.000 inden for 30 minutter. Andelen af borgere med en længere uddannelse er høj i Skanderborg Kommune, hvor også beskæftigelsesfrekvensen på 82 % ligger markant over landsgennemsnittet.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE