NyhederTopnyheder

Bernio Verhagen anholdt efter ny svindel i Colombia

"Den Falske Fodboldspiller" fortsætter sine numre: Et par ugers luksusliv i Colombia sluttede brat, da prostituerede krævede kontanter

“Den falske fodboldspiller” Bernio Verhagen – der blandt andet svindlede sig til en fodboldkontrakt med Viborg FF – sidder nu anholdt i den colombianske storby Cartagena. Det er kulminationen på et svindlertogt, hvor Verhagen gennem nogle uger har levet et liv i luksus med damer, motorbåde, restaurantsbesøg og hotelophold uden at betale så meget som en peso, og afsløringen af “El Falso Futbolista” eskapader skaber lige nu overskrifter i landets aviser som El Tiempo og El Universal, der også kan vise billeder både af Verhagens søde liv blandt smukke kvinder på lystbåde og af de columbianske myndigheders anholdelse.

Levede det søde liv for penge der aldrig kom

Ifølge flere artikler i de to aviser, har Verhagen udgivet sig for at være en europæisk topfodboldspiller og snøret sig til luksustjenester både i storbyen Cartagena og turistbyen Santa Marta, typisk ved at præsentere kvitteringer for internationale pengeoverførsler “der ville blive clearet i løbet af nogle dage”. Men inden da havde han annuleret overførslerne, og leverandørerne så aldrig deres penge.

Blev fanget af vrede prostituerede
Verhagen blev opdaget, da han forsøgte samme nummer med en gruppe prostituerede. Men de forlangte kontanter, og da Verhagen ikke kunne betale, tilkaldte de hjælp. Vidner tilkaldte politiet, der ifølge medierne måtte redde ham fra at “blive lynchet”.
De prostituerede beholdt angiveligt Verhagens ejendele.

Da politiet undersøgte hans identitet, fandt de ud af hans farverige historie som svindler, særligt hans domme fra Viborg, men da de endnu ikke var klar over, at der var tale om samme mand som havde levet det søde luksusliv uden at betale, blev han løsladt samme dag.

Snød også sine advokater

Men allerede næste dag – tirsdag i sidste uge – blev han opsporet og anholdt af de colombianske immigrationsmyndigheder, der anholdt ham i en luksuslejlighed i Cartagena. Han havde betalt 10 dage frem, fortalte ejeren af BnB-lejligheden … der efterfølgende fandt ud af, at pengeoverførslen var blevet annuleret.

To advokater, der i første omgang troppede op for at kræve Verhagen løsladt, fandt også ud af at deres betaling fra Verhagen var værdiløs.

Nu sidder Verhagen så hos immigrationsmyndighederne, der lige nu overvejer om de selv skal retsforfølge ham, eller udlevere ham til enten Interpol eller til de hollandske myndigheder, som også har udstedt en arrestordre på Verhagen.

Historien om “Den Falske Fodboldspiller” er altså langt fra slut, ser det ud til.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x