Forside SekundærNyhederVild med dyr

Bisoner kommer til Lille Vildmose

Det er Europas største landlevende pattedyr, og nu kommer Visenten, også kendt som den europæiske bison, til Lille Vildmose.

Det naturskønne område ved Tofte Skov har fået syv nye beboere, for en flok visenter er netop i dag blevet sluppet løs ved fra Lille Vildmosecentret. De store dyr får senere følgeskab af yderligere otte visenter.

Det har længe været planlagt, og dyrene blev i dag sluppet løs efter en større livetransmission fra Lille Vildmosecentret, hvor flere involverede parter deltog Heriblandt Hanne Haack Larsen, direktør for Aage V. Jensens Fonde, der står bag flere danske naturområder, heriblandt Lille Vildmose. De har arbejdet på at få visenterne til område, da de vil bidrage til biodiversiteten.

Visentehanner vejer op imod et ton, og 3,4 meter lande, og bliver dermed Europas tungeste landdyr.

Det er forventningen hos folkene i Lille Vildmose, at dyrene vil tage godt fat i beplantningen i området, og at deres gødning kan være med til at styrke området med den lysåbne natur i Tofte Skov.

Hvis du vil opleve dyrene, kan du enten tage en guidet bustur i Tofte Skov, men hvis du vil være sikker på at se dem, og komme helt tæt på, kan du besøge den nye udstilling i Lille Vildmosecentret.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x