CyklingForside SekundærNyhederSport

BMX: OL-formen blev testet ved EM

Det danske BMX-talent Simone Tetsche Christensen glæder sig til at vende tilbage til OL.

Den helt store scene venter på Simone Tetsche Christensen, når hun lige om lidt skal til OL. Og det har den 27-årige Bjerringbro-fødte BMX-rytter glædet sig til længe. Et nyligt overstået EM i Belgien endte med en fjerdeplads, og selvom Simone måske nok er lidt ærgerlig over, at det ikke blev til mere, er hun alligevel glad for, at hun har fået mulighed for at prøve formen af.

”Jeg følte mig meget godt kørende, så jeg er måske lidt skuffet over resultatet, men det har været godt at få kørt mod nogle af de modstandere dernede. Det var nogle hurtige piger, og det var fedt lige at køre et løb inden Tokyo,” fortæller OL-talentet.

I det hele taget har Simone savnet at køre løb. For coronanedlukningen og en skade har betyder, at Simone i løbet de sidste 20 måneder, kun har kørt tre løb. Og når turen går til Tokyo den 21. er det anden gang, hun får mulighed for at prøve kræfter i OL-sammenhæng. På den måde, har EM været en god indikator på, hvordan hendes form har været.

”Det kan godt lyde lidt, som at jeg bare bruger EM som forberedelse til OL. Det gør jeg ikke. Men det betyder rigtigt meget, at skulle afsted. Det er jo noget, jeg har kæmpet for at komme afsted til i lang tid, og derfor er det også fedt, at jeg har kunnet få prøvet mig selv og min form af i nogle løb, inden vi skal afsted,” fortæller Simone, der faktisk ikke er overrasket over, at hun er blevet udtaget.

Foto: BESTSELLER for DIF og Team Danmark

Har vidst det længe
”Jeg har jo vidst længe, at jeg lå godt til at komme afsted. Da min skade ramte, skulle der ske noget helt vanvittigt, hvis jeg ikke skulle afsted. Jeg har snakket med andre atleter om det. Der er jo ranglister, som vi kan følge, men det er jo en noget speciel ting, at man kan gå ud og sige det officielt,” fortæller hun.

Det er ikke kun fordi, det er en personlig oplevelse, at hun glæder sig over, at hun er udtaget til deltagelse. For ved at være med i OL, så bliver hendes sportsgren, som normalt ikke får så meget bevågenhed i medierne, pludselig lidt flere spalter.

”Jeg synes, det er fantastisk, at jeg får muligheden for at vise min sportsgren frem til den danske befolkning. Det er jo ikke en sport, som folk vælger at se på fjernsynet, eller som fjernsynet vælger at sende. Ved at være med i OL har den fået meget mere liv.”

Og Simone nyder interessen.

Nyfattet interesse
”Det så fedt, at folk har lyst til at høre om min sportsgren. Jeg har cyklet siden jeg var en syv-otte år. Der prøvede jeg, at cykle på min lillebrors cykel, der tilbage i Bjerringbro, og det syntes, jeg var rigtigt fedt. Det er blevet sådan en ting i vores familie.”

Nu bliver det så meget større, for når OL starter, står hun pludselig sammen med en masse andre atleter fra hele verden og mange andre sportsgrene.

”Det er ikke noget, jeg er vant til. Men jeg tror bare, at man skal nyde al opmærksomheden, og taget det som en oplevelse. Det er jo fedt at prøve. Særligt når det går godt. Så jeg glæder mig helt vildt.

Selvom formen er fin for Simone Tetsche Christensen, så har hun ikke tænkt sig at læne sig tilbage. Der er under en uge, til hun tager afsted til Tokyo.

”Det er meget tæt på, men jeg fortsætter bare, som vi har planlagt. Man kan altid bruge mere tid på at træne, så det har jeg tænkt mig at gøre.”

Simone Tetsche Christensen
Født: 10. februar 1994 i Bjerringbro
Sportsgren: BMX

Resultater: Bronze ved EM i 2014 og VM 2015, sølv ved 2015 og guld ved European Games 2015.

Simone er den eneste dansker, der stiller op i BMX, men der er også deltagere i Hold- og parløb, samt Omnium og Landevejscykling.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x