112Nyheder

Bodegaejer: Politiet har ikke styr på deres shit

Både fredag og lørdag nat blev Bodega Skt. Hans lukket af politiet, men Bjørn Duch mener han har sit på det rene.

“Jeg synes bare at jeg har alt mit på det rene. At politiet ikke har styr på deres shit, det er langt fra okay.”

Således lød det fra indehaveren af Bodega Skt. Hans, Bjørn Duch, lørdag formiddag, da politiet natten forinden havde lukket hans bodega.

Han fortalte, at han på forhånd både havde været i kontakt med corona-hotline og fået en tilladelse fra politiet i Viborg, og at han igen lørdag havde en samtale med vagthavende hos Midt- og Vestjyllands Politi, der bekræftede at han gerne måtte holde åbent efter kl. 23.

Alligevel blev bodegaen lukket igen lørdag nat, da en patrulje konstaterede, at reglerne for private selskaber ikke blev overholdt. Fredag var han ifølge politikommissær Peter Justesen fra lokalpolitiet i Viborg sluppet med en advarsel, men lørdagens gentagelse indbragte Bjørn Duch en sigtelse for overtrædelse af Corona-lovgivningen, blandt andet fordi der ikke var styr på hvem der kom og hvem der gik.

Politiet vejleder, men udsteder ikke tilladelser
“Jeg kan bekræfte at han har fået vejledning, han har ikke fået nogen tilladelse til det. Vi udsteder ikke tilladelser, vi vejleder om lovgivningen, og det er så den vejledning der er sket en misfortolkning af,” siger politikomissær Peter Justesen tirsdag morgen.

“Det er sådan, at vil man holde private arrangementer på en restauration efter kl. 23, så skal det bære præg af, at det er et særligt privat arrangement. Det kan være bryllupper, runde fødselsdage, firmajulefrokoster. Det skal ikke være et arrangement der bare er fordi nu ønsker vi lige at hygge os,” uddyber politikommissæren.

Han oplyser også, at der er flere helt specifikke krav til arrangementer, der bliver afholdt efter kl. 23 på et udskænkningssted eller restauration.

“Der skal være en tydelig aftale mellem restaurationsindehaveren og arrangøren af festen om, hvem der holder festen, hvem der har ansvaret for det, og hvor mange der kommer. Der skal være en formel aftale. Det skal ikke være sådan, at lige inden kl. 23, så inviterer jeg lige til fest over snapchat, og dem der dukker op er så dem der deltager,” lyder det fra politikommissæren, der også mandag var i kontakt med Bjørn Duch.

“Jeg har været i dialog med Bjørn (Duch, red.), og vi har haft en fornuftig samtale, der landede på at vi stadigvæk fremadrettet vil have et godt samarbejde. Hans fortolkninger har vi indskærpet til det her. Han er i sin gode ret til at nægte det forhold, og så er det domstolene, der i sidste ende træffer afgørelse om politiet har sine beviser i orden eller om Bjørn har sit på det rene,” siger Peter Justesen.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close