NyhederPolitik

Børnene er en del af vores DNA

Aalborg arbejder hen imod at blive anerkendt som børnevenlig kommue af UNICEF. Børn og unge, politikere og fagfolk har på et visionsmøde torsdag den 26. november idéudviklet på, hvordan Aalborg Kommune bliver et endnu bedre sted at være barn og ung.

Skolerådmand Tina French Nielsen inviterede torsdag til visionsmøde om børnevenlig kommune, hvor kommunens 7 forvaltninger og fagudvalg fra hele kommunen var repræsenteret. Aalborg Byråd var stærkt repræsenteret, og det samme var Aalborg Ungebyråd, der er bindeled mellem byrådet og kommunens børn og unge.

Her satte de hovederne sammen- om end virtuelt – og sparrede om, hvordan Aalborg Kommune når i mål som en børnevenlig kommune. For hvad skal der egentlig til for at blive en succesfuld børnevenlig kommune?

“Det var et fantastisk møde. Følelsen af at så mange ville høre vores meninger, var helt fantastisk. Men selvom at vores mening skulle høres, så var vi ikke placeret på en piedestal, alle var en del af samtalen, og alle bød ind, hvor de kunne. Alt i alt, så tror jeg det var et vigtigt og stærkt skridt der blevet taget i dag,” siger Victor Brogaard, næstformand i Aalborg Ungebyråd.

Noget af det, der blev taget op på mødet, var bl.a. behovet for en indgang til børn og unge, hvor de kan kontakte kommunen, hvis de har ideer til et projekt. Det skal være synligere, hvordan de kan indgå i processer, så de får reel indflydelse.

“Visionsmødet var noget, som vi havde set frem til i lang tid, og havde brugt meget tid på at forberede. Derfor er jeg også glad for at kunne meddele, at vi ikke blev skuffet! Alle deltagende i mødet var engagerede og motiveret til at skabe en god debat. Min oplevelse var, at vi blev lyttet til og behandlet som ligeværdige i en dialog om så vigtigt et emne, som børnevenlig kommune er. Alt i alt var det et godt møde, som jeg er glad for, at jeg deltog i,” siger Sara Tvilling, medlem af Aalborg Ungebyråd.

De unge påpegede også behovet for tidlig involvering i projekter, så de kan være med til at skabe og sætte deres præg på projekter, i stedet for at de blot bliver hørt til sidst. Det gør også, at vi i højere grad for skabt resultater SAMMEN med børnene.

“De unge viste endnu engang, at de er engagerede, dygtige og har holdninger, som de ikke er bange for at bringe i spil. De sætter sig ind i tingene og tror på sig selv. Det er virkelig skønt at opleve. Noget af det, vi diskuterede på mødet, var ønsket om, at de unge bliver involverede tidligere i projekter, så de får mere medindflydelse- det kan jeg kun bakke op om. Vi snakkede også om vigtigheden af trivsel, og jeg ser rigtig gerne, at et resultat af projektet børnevenlig kommune bliver, at vi ser en større trivsel blandt børn og unge fremover. Det var et møde med rigtig god energi, og jeg oplevede hele vejen rundt en stor vilje til at VILLE det her, og det er et rigtig godt tegn,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen

 

Hvorfor Børnevenlig Kommune?

Aalborg Kommune vil være en børnevenlig kommune, fordi vi har en ambition om at blive endnu bedre til at inddrage – og endnu mere aktive i forhold til at sikre, at børn og unges stemmer bliver hørt, og at de oplever reel medinddragelse. Det er vores ambition, at projektet Børnevenlig Kommune bliver en del af Aalborg Kommunes DNA, hvor vi lover hinanden, at vi udvikler os sammen – også sammen med børnene.

Første delprodukt i projektet er klar nu i form af en situationsanalyse, der kortlægger kommunes indsatser og kontaktflader med børn og unge. Efter visionsmødet er næste skridt, at vi skal have udarbejdet en konkret handlingsplan.

Visionsmødet skal være med til at sikre et stærkt politisk aftryk og ejerskab til projektet i det videre arbejde. De deltagende unge, politikere og embedsfolk har sammen lagt de første trædesten, som er afgørende for, at projektets målsætninger kan indfries, og at den kommende handlingsplan bliver så konkret og målrettet som muligt.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close