Debat/indlægNyhederPolitik

Brugere fra væresteder vil demonstrere foran rådhuset tirsdag

Nedskæringerne i budgettet kommer til at gøre ondt på kommunens psykisk sårbare - derfor demonstrerer de til byrådsmødet tirsdag

“Værestederne er vores andet hjem, og nedskæringerne kommer til at betyde at det bliver dyrere i den anden ende,” siger Inge Nielsen, der er bruger på Mødestedet på Skoletorvet i Silkeborg og en af initiativtagerne til en demonstration i morgen tirsdag, når byrådet mødes til førstebehandling af budgetforslaget for 2021.

“Besparelsen på 900.000 kroner betyder, at værestederne i Gjern og Them må lukke, og åbningstiden på værestederne i Kjellerup og Silkeborg bliver halveret. Brugerne fra Them og Gjern skal altså tage bussen ind til Silkeborg, og mange af dem har angst for at køre i bus. Her i Silkeborg vil det også betyde, at mange igen vil komme til at sidde helt alene derhjemme med sine tanker,” fortæller Inge Nielsen.

I et høringssvar til budgetforslaget har brugerne blandt andet skrevet, at nedskæringer i sidste ende vil blive dyrere for kommunen:
“Der vil komme flere indlæggelser på Akut Døgn og lukkede afdelinger, bl.a fordi man så vil være mere alene med sine egne tanker. Der vil blive brug for flere bostøtter, og psykisk sygdom vil blive forværret hos mange. Det vil blive påkrævet med mere behandling generelt, og der vil komme mere utryghed og højere selvmordsrate. Presset på Mødestedet vil blive meget større hvis Gjern og Them lukker, og det hænger ikke sammen med at åbningstiden bliver indskrænket. Det øgede antal brugere vil betyde, at folk der ikke kan være sammen med mange mennesker, vil få problemer med at komme på Mødestedet.”

Inge Nielsen havde i sidste uge inviteret Helle Gade (A) og Jørgen Madsen (Ø) på besøg på værestedet, og skønt hun følte, at de to politikere lyttede forstående til brugernes bekymringer, gav besøget ikke anledning til meget håb.

“Jørgen Madsen sagde, at det ser rimelig sort ud for os,” sukker Inge Nielsen, der nu sætter sin lid til, at politikerne kan overbevises ved demonstrationen tirsdag.

“Vi starter på Skoletorvet kl. 11 og går gennem byen, så vi er foran rådhuset på Søvej lidt i 12, så politikerne kan se os når de går til gruppemøder inden budgetmødet kl. 13,” siger Inge Nielsen, der håber at der vil komme mange og støtte brugerne af kommunens socialpsykiatriske væresteder.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close