NyhederPolitik

Byråd: Linda Lyngsøe springer fra Venstre til Socialdemokratiet

Kan ikke forlige sig med de interne personsager, der har flyttet fokus væk fra politik

Linda Lyngsøe, der sidder i Silkeborg byråd for Venstre, forlader partiet og søger optagelse i Socialdemokratiet. Det skriver hun i en pressemeddelelse.

“De sidste måneder omkring og efter opstillingsmødet af folketingskandidat i Kreds Nord, og i samme periode, eksklusionen af Gitte Willumsen, har desværre medført at der er slået for store skår, og at jeg ikke længere kan se mig som en del af Venstre i Silkeborg,” udtaler Linda Lyngsøe.

Hun har nu søgt medlemskab hos Socialdemokratiet. Formelt skal dette godkendes på næste generalforsamling i Socialdemokratiet i Silkeborg kommune. Generalforsamlingen holdes den 1. marts 2021.

Indtil da er hun løsgænger i byrådet, paradoksalt nok ligesom Lars Hansen, der meldte sig ud af Socialdemokratiet for snart et år siden. Hendes tidligere partikollega, Gitte Willumsen, var kun løsgænger i ganske kort tid inden hun blev medlem af Det Konservative Folkeparti.

“Jeg er klar over, at det er et markant skifte, og der vil også være områder i Socialdemokratiet, hvor mine holdninger vil skille sig lidt ud. Men det er min kommende gruppe parat til at tage med – de ved hvad jeg står for, og hvor mine synspunkter er,” siger hun.

Hun understreger, at hun altid har altid set hele Venstres byrådsgruppe som en samlet enhed, der i fællesskab træffer beslutninger for hele kommunen, men at fokus de sidste par måneder er flyttet for meget væk fra politik og over på interne personsager, hvor det særligt er de to førnævnte sager, hun har svært ved at forlige sig med.

“Jeg vil gerne have mulighed for at føre den politik jeg er valgt til, og jeg håber, at alle som har stemt personligt på mig, også ved, at det er præcis det samme jeg stadig står inde for. Mine grundholdninger og mine mærkesager er de samme, og dem vil jeg fortsat kæmpe for. Dette bliver på ingen måde ændret, snarere tværtimod,” slutter Linda Lyngsøe sin pressemeddelelse.

Linda Lyngsøe bliver dermed den sjette politiker, der forlader sit parti i denne valgperiode. Venstres byrådsgruppe vil fremover brstå af 11 medlemmer, mens Socialdemokratiets gruppe vil nå op på 10 medlemmer, hvis altså et flertal på 2/3 af generalforsamlingen godkender Linda Lyngsøe til marts. En enig byrådsgruppe er parat til at tage imod hende, oplyser Socialdemokratiets gruppeformand og borgmesterkandidat, Helle Gade, til Midtjyllands Avis.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x