GalleriKultur/EventMotorsportNyhederSport Galleri

Classic Race Aarhus: Motordrøn og en halv million LEGO-klodser

Classic Race vender tilbage til Mindeparken med motorbrøl og duften af benzin

Sidste gang, der var motorløb i Aarhus var i 2019, og dermed er der gået mere end to et halvt år med tavshed i området om Mindeparken. Den blev brudt fredag formiddag, da de første biler begyndte at øve på den midlertidige racerbane.

For Classic Car Race er tilbage i byen, og dermed er der kræs for motorfans fra hele landet, der i løbet af weekenden kan nyde lyden af flere forskellige danske bilklasser, der bliver smidt rundt i det smukke område.

Folkene bag tog forskud på glæderne torsdag, da de viste en LEGO-udgave af Tom Christensens Le Mans-racer, som han sammen med Alan McNish og Loïc Duval vandt 24-timers løbet i. Bilen er bygget ud af mere end 600.000 klodser, og for Tom K er den med til at binde mange interesser sammen.

”Den er fed ikke? Det var nemt at sige ja til det her projekt, som Poul Dalsgaard har været med til at få sat i verden. Den har været med til at skabe noget opmærksomhed og noget begejstring om Classic Race Aarhus, og som om det som LEGO har kunnet,” fortalte han dagen inden starten på 2021 udgaven af Classic Race. Og selvom det er LEGO, er det ikke kun for de yngste.

”Der er jo et univers herude for børn, og den inspirerer helt klart dem. Men den kan jo også tage fat i dem, der har været på Le Mans eller set os danskere, der har kørt der. Og mange af os kommer jo her. Så på den måde er den god til at fange noget opmærksomhed.”

Afsløringen af bilen foregik i Mindeparken, mens der stadig blev knoklet løs for at nå i mål.

”Vi knokler stadig alle steder herude i Mindeparken. For vi blev ramt af regnvejr i går, og der mistede vi en hel dag, så det bliver en sen aften,” sagde direktøren for Classic Race, Poul Dalsgaard med et smil.

Han har også grund til glæde. For arrangementet har kunnet afholdes uden nogle af de restriktioner, der har plaget oplevelsesindustrien de sidste halvandet år.

”Vi er ude over alle restriktionerne, vi skal ikke engang se coronapas eller noget som helst, men om folk de vil ud og feste eller om de er fyldt op med konfirmationer eller alle de andre ting, der er blevet rykket, bliver spændende at se. Men det ser ud til at vejret holder, og at folk både kan komme ud og høre live-musik, se race og få sig nogle oplevelser. Vi holder åbent til kl. 22, så det burde være muligt.”

Fredag formiddag, da pladsen åbnede, blev der stadig arbejdet på sagerne, men banen stod klar, og de første gæster trodsede den fine regn, der meldte sig, og blot få timer senere, var der godt med mennesker.

Og de fik nok at se på.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE