Forside SekundærNyhederTech

Computerspillene indtog Tinghallen

Games Expo vil vise, at computerspil er lige så vigtige for kulturen som bøger

Pac-Man, Mario, Duke Nuke’em og mange flere af fortiden store computernavne har fyldt skærmene i Tinghallen de sidste dage, hvor Games Expo-messen er løbet af stabelen.

Messen er en del af Viborg Animation Festival, og den har haft flere formål, men lørdag stod den i familiernes tegn, og det betød foredrag med Troldspejlets Jakob Stegelmann, Cocio-drikningskonkurrence og masser af computerspil.

”Viborg Game Expo er en spilmesse, hvor vi hylder alle former for spil. Gamle spil, nye spil, arkadespil, konsolspil. Men det er mere retrospil end det er nye computerspil. De fylder ikke så meget her, som de gør på andre messer,” forklarer Anders Heegaard, der er ansvarlig for messen.

Men for ham er de lige så vigtige som spil som Counter-Strike og FIFA, der er blevet en millardindustri, og har affødt sine egne e-sports-ligaer.

”Spil er blevet en stor del af vores kultur, og de er lige så vigtige, som vores bøger. De fortæller også en historie, men det der stadig ikke ret mange, der ved.”

De generationer, der er vokset op med computerspillene er ikke i tvivl, og de er selv begyndt at få børn. Det mener Anders Heegaard har meget stor indflydelse på mulighederne for at afholde en succesfuld computerspilsmesse.

”Vi er glade for at se, at der er så mange børn her i dag. For det beviser jo bare, at det vi gerne vil vise, har en relevans. Der er virkelig glæde i de gamle spil, derinde. Det synes jeg er fedt. At det ikke kun handler om Counter-Strike og Fifa, og spil, hvor grafikken er næsten naturlig. Det kan vi først gøre nu, hvor den generation, der er vokset op med computerspil, har fået børn. Nu kan mor og far så tage børnene med ind og vise dem, hvad de spillede. Det kunne ikke ske for ti år siden.”

Games Expo har også haft åbent torsdag og fredag, men her har fokus i højere grad været forbeholdt for de professionelle.

”Torsdag og fredag har været mere fokuseret på business-delen. Der har vi haft forskellige spiludviklere til vores Meet-up, og der har været en masse gæster fra Viborg Animation Festival, der også har interesse indenfor det her felt. Men i dag, lørdag, er for børnefamilierne.”

Og messen er blevet en succes. I så høj grad, at Anders allerede er i gang med at planlægge messen til næste år.

”Spilmessen er kommet for at blive. Næste år satser vi på, at have endnu flere aktiviteter, flere spil, og vi skal bare bygge på og bygge på.”

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE