HelbredNyheder

Corona: Indsatsen prioriteres i Ringkøbing-Skjern kommune

Fredag startede med et pressemøde ved lokalstationen i Holstebro, hvor flere repræsentanter var med til at give et overblik over coronasituationen i Midt- og Vestjylland.

Med ved pressemødet var politidirektør ved Midt- og Vestjyllands Politi, Helle Kyndesen, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard og borgmester i Thisted Kommune Ulla Vestergaard, samt regionsrådsformand Anders Kühnau og lægefaglig direktør ved Hospitalsenheden Vest, Jens Friis Bach.

Politidirektøren åbnede med at sige, at det gælder om at få forsigtigheden tilbage.

”Det er bedre at være lidt for forsigtig end for risikovillig,” forklarede hun, og gik videre til at sige, at mange Midt- og Vestjyder er gode til at overholde reglerne. Siden d. 19. september, har det kun været nødvendigt at rejse to sigtelser. En for at mangle mundbind, og en for ikke at overholde de nye lukketider.

Hårdt ramte kommuner
I Ringkjøbing-Skjern Kommune er den kommune i Midt og Vestjylland, der lige nu er hårdest ramt, og her findes hovedvægten af de smittede blandt de 20 til 29-årige. Borgmester, Hans Østergaard, fortæller, at man vil gøre alt, man kan, for at bringe smittetallet ned. Han oplyser samtidig, at der er tale om smittekilder i Skjern og Tam-område.

I Thisted Kommune lancerer man nu en kampagne. Borgmester Ulla Vestergaard foreslår eksemplet: ”Jeg holder afstand, fordi jeg gerne vil være sammen med mine gode kolleger” eller ”jeg gerne vil gå i byen”, der udsendes nu.

Det store udbrud i Thy er opstået under en familiefest, der beskrives som et enkeltstående tilfælde, men der var også enkelte smittede, der ikke havde relation til festen, og derfor opfordrer Ulla Vestergaard til, at man passer på.

Indsatsen prioriteres i Ringkøbing-Skjern
Regionsrådsformand Anders Kühnau kunne oplyse, at ud af de 13 indlagte i Region Midtjylland, er enkelt indlagt i Hospitalsenhed Vest, mens størstedelen befinder sig i Aarhus. Han fortæller samtidig, at man lige nu prioriterer testindsatsen i Ringkjøbing-Skjern.

”Vi prioriterer lige nu den sparsomme testkapacitet der, hvor udbrudden er,” fortæller han. ”Test skal ske der, hvor der allermest brug for dem, og lige nu, er der et stort udbrud i hovedstaden.”

Flere steder i landet har mange oplevet ventetider på teststederne, men Anders Kühnau forklarer, at der ikke er nogen ventetid for dem, der har symptomer.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tjek også

Close
Back to top button
x
Close
Close