Betalt indhold

Corona og alkoholisme

Corona har tvunget os alle sammen til at blive derhjemme. Vi har været tvunget til at finde på nye måder at underholde os selv på, fordi vi ikke længere har kunnet leve som vi plejer at gøre. Dette har desværre også resulteret i, at flere er begyndt at drikke lidt for meget. Dagene flyder lettere sammen, og når vi ikke skal op på arbejde hver dag, forsvinder den naturlige rutine, og ind kommer nye, og måske usunde rutiner. 

Det er vigtigt, at både du selv og dem omkring dig kender tegnene på alkoholisme. Jo tidligere det fanges, jo større sandsynlighed er der for at komme det til livs. Hvis du har mistanke om, at du selv, eller en af dine nærmeste er begyndt at drikke for meget, så kom i alkoholbehandling med det samme, og få en lysere fremtid, hvor alkoholen ikke kontrollerer livet. Der findes rigtig gode behandlingscentre fordelt rundt omkring i Danmark, som kan hjælpe både den der drikker og de pårørende. 

Tegn på alkoholisme

Der er en række typiske symptomer på alkoholisme, som du skal være opmærksom på. Det behøver nødvendigvis ikke at være alle symptomer, der er tilstede, og hvis du ser tegn på bare omkring 5 af symptomerne du kan læse om nedenfor, bør du søge hjælp til dig selv, eller hos den du ser symptomerne hos. Husk også at den der lider af alkoholisme, nok også er den, der har sværest ved at se det. 

Sandsynligheden for, at man har et alkoholproblem, der kræver professionel alkoholbehandling:

 • Drikker mere end planlagt: Hvis man ofte kommer til at drikke mere end det var planen og bliver alt for beruset, kan det være et tegn på alkoholisme. 
 • Skænderier: En familie med alkoholisme inde på livet vil ofte være præget af skænderier der handler om alkohol. 
 • Drikker i det skjulte: Mange alkoholikere ved godt, at den er gal, men vil ikke indrømme det overfor familien eller sig selv, og derfor drikker de i de skjulte. 
 • Bryder løfter: Et tydeligt tegn på alkoholisme er, at man igen og igen lover at nedsætte sit alkoholforbrug, men det viser sig også igen og igen, at personen der lider af alkoholisme ikke overholder disse løfter og falder i. 
 • Irritation eller aggressivitet: En alkoholiker bliver ofte irriteret eller måske aggressiv, når der tales om hans eller hendes alkoholforbrug. 
 • Blackouts: Hvis en person ofte oplever blackouts, hvor man ikke kan huske, hvad der skete under påvirkning af alkohol, kan det være et tegn på alkoholisme. 
 • Toleranceøgning: En alkoholiker kan ofte klare et meget større alkoholindtag end andre kan. 
 • Drikker de første genstande hurtigt: En alkoholiker vil ofte drikke de første genstande hurtigt, fordi de drikker for virkningens skyld. 
 • Drikker alene: De fleste mennesker drikker sammen med andre, i forbindelse med fester og lignende. Et tydeligt tegn på alkoholisme er, at man drikker alene. 
 • Ændret personlighed: Nogle alkoholikere ændrer personlighed, når de bliver berusede. Nogle bliver meget voldsomme og vrede, og andre bliver ubehagelige og diskussionslystne. 
 • Drikker for at dulme følelser: Et andet markant tegn på alkoholisme er at drikke for at dulme følelser og tegn på stress, bekymring og nervøsitet. 

Dette indhold er sponsoreret

Back to top button
ANNONCE