HelbredNyheder

Corona rammer skoler i Herning Kommune

På Kibæk Skole og Lindbjergskolen er en håndfuld lærere og medarbejdere sendt hjem, efter at der er konstateret corona. Også smittede elever i Snejbjerg og på Lundgårdskolen.

Så gik den ikke længere – efter en periode med meget lidt covid-19-smitte på Herning-egnen, har corona-virus nu ramt en række skoler. Således er der constateret covid-19 på Kibæk Skole, Lindbjergskolen, Lundgårdskolen og Snejbjerg Skole.

På Kibæk Skole er hele 8. årgang – i alt 48 børn – sendt hjem, efter at en elev på klassetrinnet er blevet konstateret corona-positiv. Syv af de hjemsendte børn er defineret som “nære kontakter”. Det vil sige, at de har været i tæt kontakt, under en meters afstand i mere end 15 minutter, med deres smittede skolekammerat.

De syv nære kontakter skal testes to gange. Resten af årgangen samt de berørte lærere testes én gang. For alle gælder, at de må vende tilbage til skolen, når/hvis den første test er negativ.

Der er iværksat online undervisning af 8. årgang på Kibæk Skoles to spor.

Problemer i køkkenet

På Lindbjergskolen er en medarbejder i SFO smittet. Hun har primært sin gang i køkkenet. 11 børn og de øvrige SFO2-medarbejdere er her defineret som nære kontakter, er sendt hjem og skal testes to gange. De må vende tilbage, når og hvis den første test er negativ.

Da medarbejderne er sendt hjem til test, er SFO2 – 3. og 4. klassetrin – lukket de næste tre dage. Skolen er åbent som normalt. De børn, der har brug for nødpasning i SFO2, vil kunne få det.

Skolerne og Herning Kommune arbejder tæt sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed omkring håndteringen af situationen på de to skoler. Der er samtidig iværksat såkaldt “covid-19-rengøring” i de lokaler, der er berørte.

Mandag over middag stod det klart, at en elev i udskolingen på både Snejbjerg Skole og Lundgårdskolen også er smittet. Herning Kommune arbejder nu på at få overblik over sagerne.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close