112NyhederUddannelse

Corona: Universitet skal omlægge undervisning efter skærpede afstandskrav

Den hidtidige dispensation for hold op til 30 ophører - nu skal alle holde 1 meters afstand

Indtil nu, har Aarhus Universitet haft dispensation for at opfylde et afstandskrav på 1 meter, hvis blot holdene var på under 30 personer, men det er slut nu, har Undervisnings- og Forskningsministeriet nu meddelt. Det oplyser Aarhus Universitet i en mail til de studerende.

Skærpelsen betyder, at universitetet snarest muligt i de kommende uger skal omlægge undervisningen markant.

“Vi skal derfor i gang med at at undersøge mulighederne for at finde større lokaler, at lægge undervisningen på ydertidspunkter og at tilrettelægge undervisningen på en måde, så den ene halvdel af et hold får undervisning på campus, mens den anden halvdel får undervisning online,” siger
vicedirektør Kristian Thorn fra AU Uddannelse til universitetsavisen Omnibus.

Stramningen kommer efter en periode med stigende smittetryk, ikke mindst blandt unge i Aarhus. Der har de seneste uger været flere tilfælde af hold, der er blevet sendt hjem til fjernundervisning efter smittetilfælde, der angiveligt især skyldes fester og sociale arrangementer blandt de studerende i privat regi uden for campus, blandt andet fra Almen HA, Jura, Medicin, cand.merc samt Arabiske og mellemøstlige studier.

Vi har forsøgt at få oplyst fra universitetet hvor mange studerende, der har været smittet og hvor mange hold der har været sendt hjem, men vi har ikke fået svar på vores henvendelser.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tjek også

Close
Back to top button
x
Close
Close