Kultur/EventNyheder

CPH DOX kommer til Jylland

Når dokumentarfestivalen CPH DOX vender tilbage i oktober, er flere jyske byer på listen over steder, som danner rammen for et nyt format med minifestival

Dokumentarfestivalen CPH DOX vender tilbage i fysisk form. Efter to år med coronatilpasset onlinefestival, er CPH DOX i oktober klar med et helt nyt koncept: minifestivaler i ni forskellige kommuner rundt om i landet.

“Det særlige ved CPH Dox i 2021 er, at vi to år i træk har været stort set 100 procent online og ikke har mødt publikum i biograferne. Derfor breder vi nu festivalen ud til en lang række kommuner i landet, der er sultne efter at vise de allerbedste danske og internationale dokumentarfilm” siger Niklas Engstrøm, der er kreativ direktør for CPH DOX, i en pressemeddelelse.

Fra 9. til 17. oktober får publikum i Aalborg, Randers, Holstebro, Ringkøbing-Skjern, Ærø, Lolland, Faaborg-Midtfyn, Kolding og Køge Kommune mulighed for at se dokumentarfilm i særklasse på det store lærred, og det er der en god grund til

“Vi har kunnet se, at der har været en kæmpe interesse. Ikke blot fra dem, som normalt er på festivalen i København, men fra folk i hele landet,” siger Niklas Engstrøm.

Han peger på, at publikum fremover godt kan forvente, at CPH Dox er mere end blot en “københavnerfilmfestival” og han håber, at festivalen fremover kan udbredes til endnu flere kommuner.

“Vi ser en stor værdi i at være landsdækkende, så vi kan dele de store filmoplevelser med publikum rundt omkring i hele landet,” udtaler den kreative direktør.

Niklas Engstrøm lover, at man som biografgæst på CPH DOX minifestival kan forvente et meget højt niveau.

“Vi viser film, der taler til hjertet og samtidig kan gøre os klogere på det samfund, vi lever i,” siger han.

Kommunernes individuelle filmprogram kan ses på CPH Dox’ hjemmeside

Først i marts 2022 vender CPH Dox tilbage til København.

 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE