NyhederPolitik

Danske restriktioner er ikke så strenge som nabolandenes

Uanset hvor i Europa du kigger hen i disse dage, er der ét eller andet sæt restriktioner, der er blevet indført i kampen mod coronavirussen, COVID-19. Det gælder også herhjemme, men sammenlignet med nogle at vores nabolande, har vi mere frie rammer.

I hvert fald indtil statsministeren gør alvor af de varslede skærpelser, hun nævnte, ville kunne blive en mulighed, da hun tidligere på ugen besøgte Hjørring Gymnasium.

Forsamlingsforbuddet på 10 personer og muligheden for at 500 personer kan samles til koncerter, så længe de sidder ned, er en luksus i flere andre lande.

Vi har samlet restriktionerne fra de lande, der ligger tættest på os.

Norge:
Norge er et af de lande, der har klaret sig bedst gennem epidemien. Der har samlet set været 33.988 tilfælde i landet, og 316 dødsfald. Restriktionerne ligner på mange områder de danske.

Den norske statsminister har anbefalet alle nordmænd at blive hjemme, og der er skærpede restriktioner i Bergen og Oslo, hvor det fx ikke længere er tilladt at sælge alkohol.

Restriktionerne der gælder:
Det frarådes, at man ser mere end ti personer udenfor sin egen husstand på en uge.

Maksimalt 20 personer må samles til indendørs arrangementer uden fastmonterede siddepladser.

Ved større udendørs arrangementer er det tilladt at samles op til 600 personer, der dog skal være delt op i tre grupper af 200.

Mundbind er påbudt i al offentlig transport og i supermarkeder og butikker.

Værtshuse og barer skal lukke kl. 22, og ligesom herhjemme er det et krav, at man bærer maske, når man står op.

Folk skal arbejde hjemmefra så meget som muligt.

Kilde: Helsnorge.no

Sverige
Den svenske tilgang var længe at lade livet gå sin gang, hvilket kunne ses på infektionsraterne og antallet af døde. Antallet af registrerede tilfælde i Sverige overstiger 236.000, og indtil videre er 6.622 svensker døde af virussen.

Den svenske udgave af Søren Brostrøm, Anders Tegnell, har fået hug af pressen og en stor del af det Svenske folk, men det er ikke mere end ti dage side, at den svenske statsminister, Stefan Löfven, har været ude og varsle stramninger og restriktioner. Et træk, der har vakt en del opsigt rundt omkring i verden.

Restriktionerne der gælder:

Antal mennesker samlet på samme sted: 8.  Overtrædelse kan straffes med bøde eller fængsel i op til seks måneder.

Undtagelsen er begravelser, hvor det er tilladt at samles 20 personer.

Caféer, restauranter og spisesteder må tage imod selskaber på op til otte personer.

Kulturarrangementer er tilladt for siddende publikummer. Maksimalt 300 personer.

Undgå at rejse med offentlig transport. Undgå rejser udenfor din region eller distrikt.

Kilde: Krisinformation.se

Tyskland:
Der er stadig tale om en reel nedlukning hos vores naboer mod syd.

Tyskerne har valgt at sætte hårdt ind inden jul, men henover højtiden vil de igen lempe restriktionerne, eller så tyskerne kan gennemføre julen med en form for normalitet. Det betyder, at lederne af de tyske delstater har indført skærpede regler fra og med d. 26. november. Tyskland har set en eksplosiv stigning i antallet af nye tilfælde med et rekordhøjt antal tilfælde på 18.633 registret på et enkelt døgn.

Mere end 1 million tyskere har været smittet med COVID-19, og 15.640 patienter er døde af sygdommen.

Restriktionerne der gælder:
Fem voksne mennesker fra op til to husstande må mødes. Børn under 14 er undtaget denne regel. Når restriktionerne lempes henover julen, vil dette tal igen stige til ti personer.

Mundbind er påbudt både i butikker og i områderne omkring dem, som parkeringspladser og lignende.

Værtshuse, barer og kulturinstitutioner er lukkede.

Virksomheder skal sørge for, at alle ansatte, der kan arbejde hjemmefra kan gøre det, og hvor det er muligt, skal der afholdes ferie fra d. 23. december til d. 1. januar.

Kilde: Bundesregierung.de

England
Mere end halvanden million mennesker i Storbritannien har været smittet med COVID-19, og 57.301 tilfælde er endt fatalt. Det har fået regeringen til at erklære en decideret nedlukning. Sundhedsmyndighederne har nu indført tre ”tiers”, der kan indføres regionalt efter behov. Hvilken ”tier” der gælder hvor, er besluttet ud fra antallet at smittede i området. Den engelske håndtering af COVID-19 har været kritiseret mange steder, og situationen er så slemt derovre, at når de nye regionale regler bliver indført d. 3. december, er det kun Cornwall og Isle of Wight, der er på laveste Tier. Til gengæld bor lidt over 40% af den engelske befolkning i områder, der er i Tier 3.

Mundbind er påbudt indenfor i alle offenligt tilgængelige steder. Det opfordres til at man cykler eller går, hvis det er muligt.

Tier 2: Høj Alarm
Det er ikke tilladt at socialisere inden døre med andre end dem i din egen husstand eller ”støtteboble”. Støtteboblen blev indført for de husstande, hvor der kun er en enkelt voksen.

Hvis der skal socialiseres, skal det ske udenfor og maksimalt seks personer ad gangen.

Natklubber er lukkede, og værtshuse og pub’er må kun holde åbnent, hvis de fungerer som restauranter. Bestillinger skal ske ved bordene, og de skal lukke kl. 23.

15 personer er tilladt ved brylupper, 30 ved begravelser.

Op til 2.000 personer kan samles ved sportsbegivenheder udenfor og 1.000 indenfor. Eller 50% af kapaciteten, hvis tallet er lavere.

Tier 3: Meget høj alarm
Her gælder de fleste regler fra Tier 2, som at man kun må mødes seks personer og skal holde sig til sin boble.

Derudover er alle madsteder lukkede, og må i stedet ernære sig gennem take-away.

Sports- og kulturinstitutioner er lukkede.

Kilde: gov.uk

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close