Debat/indlægPolitik

DEBAT: Byrådsflertallets massehykleri – ligestilling er ikke for alle

Debatindlæg af Frida Valbjørn Christensen, medlem af Randers byråd for Enhedslisten

På dagens byrådsmøde oplevede vi endnu engang byrådsflertallets massehykleri når det kommer til prioritering af mennesker med fysisk funktionsnedsættelse.

Indenfor mødets første time behandlede byrådet et fornuftigt forslag fra Socialdemokratiet om, at der skal udarbejdes en ligestillingspolitik. Et forslag som Enhedslisten og de fleste andre bakkede op om med begejstring!

Senere på byrådsmødet behandlede byrådet Enhedslistens forslag om, at der skal udarbejdes en tilgængelighedsplan for Randers kommune. Et forslag, der netop var stillet med henblik på at sikre ligestilling/behandling for borgere med fysisk funktionsnedsættelse.

Byrådet kunne uden tøven og med stor ros vedtage Socialdemokratiets forslag på trods af, at de økonomiske konsekvenser heraf var ukendte, men da det kom til Enhedslistens – næsten tilsvarende – forslag, der blot omhandler ligestilling med fokus på mennesker med handicap, var der ingen hjælp at hente. Alle de socialdemokrater, der på stribe havde afholdt udmærkede og velforberedte taler om ligestilling mellem kønnene var pludselig ikke så forelskede i lighedsbegrebet længere.

Al den tid Enhedslisten har siddet i Randers byråd – og sikkert lang tid før – er der blevet ført en vanvittig uværdig politik, blandt andet overfor mennesker med handicap, og det er vanvittigt bekymrende og sørgeligt, at ligestilling kun gælder for nogle af kommunens borgere.

Kun Velfærdslisten, SF, Beboerlisten og Radikale venstre støttede Enhedslistens forslag.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close