Debat/indlægPolitik

Debat: Socialdemokraterne, SF, K og R sætter rengøring hos de ældre ned til hver 3 uge 

Debatindlæg af Nick Zimmermann, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Randers

Det er ikke længe siden, at vi har haft frygtelige og umenneskelige historier fremme om vores ældres vilkår på blandt andet huset Nyvang her i Randers Kommune. Her tænker jeg på sagen med Niels Nielsen, men der dukker desværre stadig flere sager op. Man skulle tro at sådan nogle sager ville give anledning til selvransagelse, blandt andet hos især Borgmester Torben Hansen og omsorgsudvalgsformand Fatma Cetinkaya, men nej desværre.

Vores borgmester der til hver en tid vil redde udlændinge her i kommunen fra selv den mindste besparelse, og som ikke havde tid til at komme hjem fra ferie og håndtere den katastrofale sag med Huset Nyvang, har nu sammen med formanden for omsorgsudvalget Fatma Cetinkaya sat sig i spidsen for et nyt projekt. For med det nye budgetforlig, som DF står udenfor, har aftalepartierne besluttet at vores ældre medborgere fra år 2023 skal have sat deres rengøring ned til hver tredje uge. Kender urimeligheden for vores ældre medborgere efterhånden ingen grænser? Vi er i DF ganske enkelt i chok over at nogle politikere kan finde på at prioritere pengene på denne måde.

Er der nogen fra Socialistisk Folkeparti, Konservative eller Radikale Venstre der kan prøve at forklare hvordan pokker Hr. Hansen og Fru. Cetinkaya fik jer med på dette? Har I tabt jeres politiske kompas fuldstændig?

Det er for kommunens mange plejekrævende ældre medborgere absolut ikke værdigt, og under alt kritik at man skal sidde i et beskidt hjem og vente så lang tid på rengøring. Man kan spørge sig selv, hvordan det ville se ud hjemme hos de 16 politikere der stemmer for dette, hvis der kun blev gjort rent hver tredje uge? Hvor er respekten for vores ældre medborgere, der efter et langt liv blot beder om en smule hjælp?

Det er helt ubegribeligt for mig at man kan prioritere på den måde, og det bliver ikke glemt. Der er stadig to år til at rette op på denne skandale, og jeg og DF kommer ved hver budgetforhandling til at kæmpe for at få denne besparelse rullet tilbage. Det handler om sikkerhed og tryghed for vores ældre medborgere!

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close