112Nyheder

Den mobile politistation skaber ro og uro alle de rigtige steder

Der var en gang, hvor politistationerne lå rundt omkring i landet og i de større byer. Små lokalstationer med tre mand på vagt ad gangen, og en duft af filterkaffe i lokalet. Den tid er ovre, men hos Østjyllands Politi er man stadig bevidst om den effekt, politiets tilstedeværelse har. Både overfor dem, der opfører sig efter lovens anvisninger, og dem der lader hånt om samfundets regler.

For Politikommisær Allan Aarslev er den mobile politistation et værktøj, der kan bruges til at sende et signal om, at politiet er til stede, også mere end når patruljevognen kører forbi.

”En patruljevogn sender et signal til borgerne om, at vi kommer og løser en opgave. Men borgerne ved godt, at når opgaven er løst, så kører patruljevognen igen. Folk kan jo se, at den Mobile Politistation ikke lige kører om fem minutter, så den sender nogle andre signaler, alt efter, hvad situationen er,” forklarer han til Min By News.

Den mobile politistation har de sidste par dage været stillet op på Aarhus Ø, der bl.a. har været plaget af gaderæs, til stor gene for beboerne i bydelen.

”Det giver noget fleksibiliet, for samtidig med, at den giver os muligheden for at løse nogle opgaver, så signalerer den også tryghed. Det er en vigtig del af det.”

Mobil på den bogstavelige måde
Den mobile politistation er mere end bare den særligt indrettede kassevogn, der kom til Østjyllands Politi i 2017. Selvom den normale konfiguration er bilen, et flag med ordene ”Mobil Politistation” og nogle betjente, så er det ikke altid, det er det, der kommer ud til borgerne.

”Når vi siger Mobil Politistation, så er der jo en tankegang og en strategi. Nogle gange bruger vi bilen til noget andet, eller også er den gået i stykker, og så kører vi ud med noget andet.”

Strategiske indsatser
”Vi kører meget rundt i de udsatte bydele, fordi her er det vigtigt at sende et signal om, at vi er til stede. Og tilbage i 2017, hvor vi havde bandekriminalitet i byen, der brugte vi den til at parkere på steder, hvor vidste at de kriminelle mødtes. Og når vi er der, så gider de faktisk ikke være der,” forklarer politikommisæren.

Det virkede efter hensigten, og den mindre konfrontatoriske metode gav ifølge Allan Aarslev gode resultater. Den kan også bruges i forbindelse med større sager, hvor den fungere som et sted, hvor man kan samle information og hvor vidner kan henvende sig.

”Vi vil gerne tale med hundelufteren, der kommer forbi, og som måske har set noget. I den sammenhæng sender den et signal om, at vi er der, så folk kan komme til os.”

Tilgængelige politibetjente
Det drejer sig dog ikke kun om at sende signaler og hjælpe med igangværende sager. Politistationen er der til borgerne, og giver dem mulighed for at få politiet i tale.

”Det er op til borgerne selv om at vurdere, hvad de gerne vil tale med betjentene om. For de har tiden. Vi vil gerne tale med borgerne, så de kan bare komme og henvende sig. Det er derfor vi er der.”

Så har du noget, du gerne vil tale med politiet om, kan det altså klares på aftenturen, hvis du er heldig.

Østjyllands Politi har ikke nogen offentligt tilgængelig plan for, hvor og hvornår den mobile politistation kan findes ude i byen, men der vil normalt blive varslet på politiets Twitterprofil.

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close