Forside SekundærNyhederSport

Der skal sættes fokus på bæredygtighed i den midtjyske sport

Fem midtjyske sportsklubber og VM i Ridesport 2022 har indgået samarbejde om at sætte bæredygtighed på den sportslige dagsorden.

Det skal være slut med snak og i gang med handling, når det drejer sig om bæredygtighed i de danske sportsklubber. Derfor har Viborg HK, AGF, ishockeyklubben Herning Blue Fox, Himmerland Golf Klub, sejlsportsorganisationen Sailing Århus og VM i Ridesport 2022 slået pjalterne sammen om skubbe til den grønne omstilling.

“Sammenslutningen af flere sportsgrene betyder helt konkret, at vi kan løfte vores bæredygtige projekter langt bredere ud og dermed kan vi opnå større effekt, hvad enten det handler om klima og miljø eller om at løfte andre samfundsopgaver,” fortæller Jørgen Hansen, bestyrelsesmedlem i Viborg HK.

“Viborg HK har jo allerede søsat flere socialt ansvarlige projekter bl.a. vores bæredygtige butik Grøn Fornuft, ´grønne´ dage med skolebørnene i Viborg Kommune og nedbringelse af arbejdsløsheden blandt unge – og på tegnebrættet ligger der en plan for at sælge plantebaserede fødevarer fra vores partner Naturli´, og vi glæder os til at gå sammen med de andre sportsgrene om at udvikle lignende projekter.”

Glæden kan også findes hos den aarhuianske fodboldklub, AGF.

“Ambitionen med det nye community er tosidet: Først og fremmest vil vi styrke bæredygtighedsdagsordenen i sportsverdenen. Det gør vi ved hjælp af sparring, videndeling og fælles læring. Dernæst vil vi bruge sporten som løftestang for at skabe større bevidsthed om en bæredygtig udvikling. Vi ved at sport har enorm betydning for mange mennesker, og det er et potentiale, som ikke udnyttes til fulde her i landet endnu,” siger  chef for branding og bæredygtighed i AGF, Anne Jensen. 

Og det er ikke kun et klubtiltag. Også hos VM i Ridesport 2022, har man valgt at tage udfordringen op. Her skaber det glæde, at der er flere om at gøre sig erfaringer.

“Vi satser benhårdt på at gøre VM i Ridesport i 2022 så bæredygtigt som muligt, og det var da også en del af budprocessen frem mod at Danmark fik tildelt verdensmesterskabet, så vi tager det meget seriøst. Og vi glæder os over at blive en del af et community hvor vi kan trække på andres erfaringer og ikke nødvendigvis skulle opfinde alt fra bunden hver gang”, siger Malou Linnea Trabjerg fra VM i Ridesport 2022.

Grundlaget for det videre arbejde bunder i nogle indledende møder, der har fundet sted for nylig, og nu skal indsatsen så bredes ud på et nationalt plan.

“Vi synes, vi har en stærk kerne af klubber og organisationer, der alle har taget de første spadestik i en bæredygtig retning, så først og fremmest skal vi bruge lidt tid på at lære hinanden at kende, så vi kan styrke hinanden. Derefter vil vi rigtig gerne invitere for eksempel forbund og andre dele af oplevelsesbranchen ind.” siger Christian Hostrup, Sales & CSR-manager hos Herning Blue Fox.

Rent praktisk betyder det, at der er skabt et nyt forum for vidensdeling, med navnet Sustainable Sport & Event Community Denmark, og til efteråret vil der afholdes en en-dagskonference i efteråret, der er åben for alle.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close