Kultur/EventNyheder

Der var Olm Musik i Viborg

Det var de tunge strofer, der gjaldede i Tinghallen, da Olm Viborg afholdt Metal Night for første gang i nye omgivelser.

Lørdag åbnede Musikforeningen Olm Viborg dørene for den første runde Viborg Metal Night i Palettens nye omgivelser i Tinghallen. Og der var ikke gået på kompromis med navnene denne aften.

Illdisposed, Horned Almighty og Lipid var sat på plakaten. Alle tre veteraner i deres respektive genre; Dødsmetal, black metal og thrash metal. Sammenlagt har disse tre bands spillet på den danske metalscene i godt og vel 75 år, så det var ikke uøvede herrer, der gæstede den unge scene.

Som en kontrast, stod de unge drenge fra Silkeborg, Nakkeknaekker, for at åbne festen. Men trods deres unge alder, var det ikke noget de lod sig mærke på scenen. Masser af energi blæste ud af de unge gutter på scenen. Lyden var Old School dødsmetal, så der var ikke tvivl, at inspirationen var hentet fra samme tid, som de 3 bands selv startede på scenen.

Publikum skulle lige varmes op, men da disse og bandet havde gjort sig selv bekendte med hinanden, trak folkene op mod scenekanten, og hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro de unge gutter var veletablerede på scenen. Men hvis de fortsætter i dette gear, varer det nok ikke længe før dette er tilfældet.

Efter en kort pause var Lipid klar til sætte sine fødder på scenen. Det vejlensiske thrash metal band viste, at selvom de ikke havde været så aktive den seneste årrække som deres aldersbrødre, så var det bestemt ikke at mærke på dem. Glæden var høj fra scenen, og den smittede hurtigt af på publikum. De fire herrer mindede folk om, hvordan de i de tidligere 00’ere satte deres navn fast. Og man kan kun håbe på, man kommer til at høre mere fra dem i kommende 20’ere. I denne pause var scenetæppet, i modsætning til de andre bands, trukket for.

Nu var det Horned Almightys tur til at indtage scenen. Og da tæppet blev trukket fra, afslørede det, at vi skulle belæres i de mørkere aspekter af livet. Horned Almighty har gennem de sidste 2 årtier beriget scenen med deres black metal blandet med et hint af Rock ‘n Roll. Udtrykket er råt, men alligevel utroligt catchy. De er heller ikke ukendte for publikum, som er klar fra første færd. Horned Almighty går ikke på kompromis på noget tidpunkt og fanger publikum fra start til slut, både musikalsk og visuelt.

For anden gang blev tæppet trukket for, og folk var ikke i tvivl om, hvad der skulle ske. Der var et band tilbage. Et band, der i år fejrer deres 30 års fødselsdag, og med 15 albums udgivet har de i anledning af deres jubilæum valgt at spille hele deres album ‘Submit’ – fra 1995 – i sin fulde længde på en Danmarkstour, og på denne dag, var det så Viborgs tur.

For den erfarende Illdisposed koncertgænger, var der ikke nogen tvivl om at showet lige var på trapperne, da Depeche Mode bragede ud over salens højtalere, mens tæppet endnu ikke var gået fra. Dette skete under introen til et bandets nyere numre, og salen eksploderede idet de gik i gang. Selvom de havde lovet os ‘Submit’, skulle vi ikke snydes for nogle af deres andre numre. Illdisposed var i topform og det var publikum også. Så selvom ‘Submit’ er over 25 år gammel, har den ikke mistet sin kraft gennem tiden.

Selv de unge blandt publikum var ikke fremmede for den. Illdisposed sluttede aftenen af med stor stil. Paletten er altså blevet indviet og “godkendt” til fremtidige metalarrangementer, hvilket indtil videre er Viborg Metal Festival i marts 2022, der på nuværende tidspunkt har navne som bl.a. Baest, Paradise Lost, Master og Konkhra på plakaten.

På lørdag d. 23/10-2021 kan Illdisposed opleves på VoxHall, Aarhus, hvor de igen spiller hele ‘Submit’. Som support spiller lokale Slet Det.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE