Kultur/EventNyheder

Det kan du lave i efterårsferien

Nedtællingen til efterårsferie er begyndt. I Holstebro er der rig mulighed for at lade uge 42 stå i familiehyggens tegn

 

Engang gik efterårsferien under navnet kartoffelferie, og den ældre generation mindes nok denne “ferie” som en våd og kold affære.

Børnene fik fri fra skole, fordi der var brug for deres arbejdskraft hjemme på gårdene – hvor der ventede lange dage på alle fire mellem kartoffelrækkerne i alt slags vejr.

I dag går ferien i oktober mest ud på at at hygge sig indendørs, med Netflix, varm kakao og kastanjedyr, eller finde på sjove familieaktiviteter, som der heldigvis er mange af i Holstebro.

Otte bud på familiehygge i uge 42

Wow Park

Hold efterårsferie og mærk pulsen. Du kan gå fra den ene trætop til den næste. Opdag hytterne i træerne, tag en af rutsjebanerne ned, eller prøv noget af alt det andet. Du finder spændende aktiviteter for alle legebørn mellem 2 og 102 år.

Læs mere her 

Eventyr-workshops

I efterårsferien inviterer Holstebro Bibliotek på eventyrlige workshops.

For de 5-7 årige er der Dyr og eventyr-workshop: Tegn dit yndlingsdyr og send det på eventyr. Måske bliver en hund til en konge eller måske flyver en kat til månen. Kom og vær med, når vi tegner dyr med kjoler, bukser og sjove hatte.

For 8-12 årige er der Fantasy og mytologi-workshop: Er du vild med hekse og troldmænd eller den nordiske gud Thor? Så kom med ind i den magiske verden og lær tegnetricks til at tegne din egen helt eller heltinde. Sfinksens gåder.

Begge workshops finder sted 18.okt.

Børn skal have billet – 1 voksen må gerne følges ind med barnet, men skal ikke have billet.

Læs mere her

Drager og andre mytiske væsner på museet

– Den mytiske sfinks er forsvundet fra sin plads i udstillingen ”Drager og andre mytiske væsner”. Og da ingen helt ved, hvordan en sfinks ser ud, er det rigtig svært at finde den. Men heldigvis har sfinksen efterladt en masse gåder blandt de andre mytiske skabninger, og det er her vi har brug for din hjælp. Tag din familie under armen og kom ned på museet, for vi mangler en detektiv, der har styr på sine gåder. Hjælp med at løse sfinksens gåder og få en fortjent magisk belønning.

Aktiviteten finder sted 16-24. okt. og den er gratis, når der er købt billet til museet.

Læs mere her

Årets danske familiegys i biografen: “Forsvundet Halloween”

7. oktober der der premiere på “Forsvundet Halloween” i biografer over hele landet.

Filmen handler om søskendeparret Asger og Petra, hvis Halloween-fejring bliver anderledes end nogensinde før.

Asger og Petra har for nyligt mistet deres far, og det er nu første halloween uden ham. Samtidig er Asger og deres nabo Esther gledet fra hinanden og har mistet deres gamle venskab, og der er nu lagt op til en anspændt aften i familiens skød. Men da Petra pludselig forsvinder sporløst, må Asger og Esther stå sammen om at finde den forsvundne lillesøster.

De tager ud i den skøre halloween-aften, og i deres søgen efter Petra støder de på drengen Svend, udklædte zombier, tricktyve og alverdens udfordringer, inden de ender foran det uhyggelige hus, hvor den onde heks bor. Mon det lykkes dem at finde Petra, inden forældrene opdager, at hun er væk?

Læs mere her 

Atlantis – storslået musical

13 – 16. okt. er der mulighed for at tage forskud på efterårsferiens glæder med et besøg til det sagnomspundne Atlantis på Musikteatret Holstebro.

Atlantis har alt, hvad et sultent musicalhjerte kan begære: Helte og skurke, storhed og undergang, kærlighed og jalousi – et magisk eventyr foldet ud i fantastiske sange med et stort toptunet orkester og i visuelt overdådige scenebilleder. Se mere på www.atlantis-musical.dk
Glæd dig til en helt ekstraordinær musikdramatisk oplevelse, når det sunkne paradis spilles op fra havets bund med en perlerække af storslåede sange – bl.a. Alle andre steder, Den feber kaldes kærlighed, Hold dig til helte, Hil Atlantis og ikke mindst all time-klassikeren Morgen på Atlantis, der i 2017 blev kåret som danskernes 2. mest elskede musicalnummer nogensinde.

Køb billet her

Jacob Tårnhøj 

15 okt. får Musikteatret i Holstebro besøg af Jacob Taarnhøj, som  er en sand verbalekvilibrist, og hans helt unikke fortællestil gør ham til en oplevelse på scenen. Han er en komiker, som det i dén grad er blevet værd at holde øje med, efter han i 2017 fik sit gennembrud med den eftertragtede ”Talentprisen” i Zulu Comedy Galla. Samme år blev det også til en andenplads i ’DM i stand-up’.

Køb billet her

 Rollespil og Folketro på heden

16.-24. okt. åbner museet Hjerl Hede dørene for en masse spændende aktiviteter for hele familien i efterårsferien.

16.- 20. okt. Kan gæster opleve rollespil rundt i museet: Grev Ditmar har fanget Mosekonen, ellefolket og Åmanden i en anden dimension. Kom og hjælp Munken med at løse gåden og få de gamle sagnfigurer tilbage til deres egen verden. For alle børn i alle aldre, tag far og mor med.

Der er planlagte ture kl. 11 – 13 og 15. alle dage.

Græskarene indtager Hjerl Hede, og netop i efterårsferien kan I købe Jeres eget og udskære det som I har lyst, i museet.

19.-20. okt. – MØRKET Gå med lygtemanden på fortællertur. Rundt i det mørke museum, findes mange historier om trolddom og hekse. Kort sagt bliver overtroen genoplivet, og hvem ved hvad man møder på sin vej rundt af døde og levende væsener. Turen varer 40 min. og der er start fra kl. 18.15 og hvert kvarter indtil kl. 21. N.B. ikke egnet for mindre børn. Booking af ture på klokkeslæt – kommer i uge 38 på museets billetside. Spisning inden eller efter en mørkevandring: Restaurant Skyttegården tilbyder Gammeldags grydestegt kylling med tilbehør. Booking af madbilletter kommer på museets billetside i uge 38.

Torsdag d. 21. til og med søndag d. 24. okt.: 
Hestevognen kører rundt i museet – alle over 3 år: pr. person 30 kr.

Læs mere her

Efterårsferie på Kunstmuseet

I ferien 16.- 24. okt. byder Holstebro Museum på skulpturworkshop – Paris san fin. Børn og kreative sjæle er velkommen til drop-in workshop i samlingspræsentationen af billedhugger Alberto Giacomettis store grafiske serie Paris Sans Fin (1958-65). Med værkerne og deres fragmentariske skitsepræg som inspiration forsøger vi at fastholde motiverne i egne små skulpturelle kreationer.

Workshoppen foregår i selve udstillingssalen, og efterfølgende kan man vælge enten at tage sin skulptur med hjem – eller simpelthen få den udstillet på museet!

Workshoppen er uden tidsbestilling, og den har åbent alle dage mellem kl. 12.00 og 14.00.

Det er gratis at deltage i workshoppen efter betalt entré til museet.

Børn skal have billet – 1 voksen må gerne følges ind med barnet, men skal ikke have billet.

 

 

 

 

 

 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE