Kultur/EventNyheder

Det kan du lave i efterårsferien

Nedtællingen til efterårsferie er begyndt. I Viborg er der rig mulighed for at lade uge 42 stå i familiehyggens tegn

 

Engang gik efterårsferien under navnet kartoffelferie, og den ældre generation mindes nok denne “ferie” som en våd og kold affære.

Børnene fik fri fra skole, fordi der var brug for deres arbejdskraft hjemme på gårdene – hvor der ventede lange dage på alle fire mellem kartoffelrækkerne i alt slags vejr.

I dag går ferien i oktober mest ud på at at hygge sig indendørs, med Netflix, varm kakao og kastanjedyr, eller finde på sjove familieaktiviteter, som der heldigvis er mange af i Viborg.

Syv bud på familiehygge i uge 42.

Halloween i Mønsted Kalkgruber

I efterårsferien kan du opleve den (u)hyggelige stemning i Mønsted Kalkgruber, der pynter op til halloween. Gæster kan slå sig løs i tegneværkstedet, høre om flagermus og være med til at gøre gruberne rigtig (u)hyggelige, når der pyntes op med græskar! Der er noget for hele familien i Mønsted Kalkgruber, selv de firbenede venner er meget velkommen.

Grundet grubernes fantastiske flagermus lukkes der et begrænset antal gæster ind pr. dag, så det anbefales at købe billet på forhånd og undgå at køre forgæves – køb billet her

Hvolris Jernalderlandsby – fem dage i efterårsferien

I efterårsferien vender jernalderfolket tilbage til Hvolris Jernalderlandsby.

Røgen stiger atter op fra bålene, maden simrer i lerkrukkerne, smeden arbejder ved sin esse, folkene arbejder med uld, jern, pil og træ. Bueskytterne øver sig, og man kan selv prøve sine evner til at ramme plet.

I efterårsferien er der skattejagt for hele familien i Hvolris. Turen tager skattejægerne tilbage til jernalderen, hvor naturen var en del af menneskenes spisekammer og gudernes bolig.

Skattejagten er et nyt samarbejde mellem Hvolris Jernalderlandsby og Viborg Bibliotek. Man kan købe skattekort på biblioteket og i de tre åbningsdage på Hvolris, hvor også skattejagten finder sted.

I efterårsferien 2021 holder Hvolris Jernalderlandsby åbent 19.-23. oktober kl. 10.00-16.00

Læs mere her, eller hold dig orienteret på museets facebookside.

Naturskattejagt i efterårsferien

Efterårsferien i Viborg byder på naturskattejagter for hele familien. Med et skattekort i hånden, kan I udforske naturen omkring Viborg, høre gode historier og lave sjove aktiviteter.

Fra den 15. oktober kan du købe skattekort på Hovedbiblioteket i Viborg eller på Bjerringbro Bibliotek og drage ud i den skønne natur!

Der er flere forskellige naturskattejagter at vælge imellem. I Vindum Skov er der magi på spil, ved Hald Sø skal du løse skovens gåde, og i Undallslund Skov er der hyggelig uhygge for de mindste. Du kan også blive vaskeægte monsterjæger i Ørum Børneskov eller opleve jernalderlivet helt tæt på i Hvolris Jernalderlandsby.

Læs mere her

Energimuseet

På Energimuseet er der året rundt lærerige oplevelser for hele familien.

I de mange udstillinger er der eksperimenter, leg og forsøg for hele familien, alt sammen  noget som er med til at gøre hele familien lidt klogere på klima og energi.

I 2021 slår museet dørene op til den nyindrettede Ørsted Sal, hvor man ved spændende spil, lege og forsøg kan teste sit eget energiforbrug og eksperimentere med, hvordan man får reduceret vores CO2 udledning.  F.eks. kan man lave en strømtest, og spille vores nye SPIL OM KLIMA,  der nok skal få diskussionen om klima og forbrug i gang i familierne.

Læs mere her 

Rejsen til Mars 2021 – workshop for børn med Henriette Brun

På Viborg hovedbibliotek kan børn komme på workshoprejse ud i rummet. Børnene får mulighed for at lege sig klogere på Mars og solsystemet. Som en del af workshoppen laves der forsøg og skabes et fedt rumlandskab med marsrovere og vulkaner til at tage med hjem.

Billet købes på bibliotekets hjemmeside 

Forpremiere på ‘Boss Baby 2’

I Viborg Fotorama kan man lørdag d. 9. oktober komme til forpremiere på animationsfilmen ‘Boss Baby 2 – Det bli’r i familien’.

Billetter kan købes her

Årets danske familiegys i biografen: “Forsvundet Halloween”

7. oktober der der premiere på “Forsvundet Halloween” i Viborg Fotorama.

Filmen handler om søskendeparret Asger og Petra, hvis Halloween-fejring bliver anderledes end nogensinde før.

Asger og Petra har for nyligt mistet deres far, og det er nu første halloween uden ham. Samtidig er Asger og deres nabo Esther gledet fra hinanden og har mistet deres gamle venskab, og der er nu lagt op til en anspændt aften i familiens skød. Men da Petra pludselig forsvinder sporløst, må Asger og Esther stå sammen om at finde den forsvundne lillesøster.

De tager ud i den skøre halloween-aften, og i deres søgen efter Petra støder de på drengen Svend, udklædte zombier, tricktyve og alverdens udfordringer, inden de ender foran det uhyggelige hus, hvor den onde heks bor. Mon det lykkes dem at finde Petra, inden forældrene opdager, at hun er væk?

Læs mere her

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE