Kultur/EventNyheder

Det sørme, det snart, det julekalendertid

I dag er der tre måneder til jul. Dermed kan børn og barnlige sjæle begynde at glæde sig til årets tv-julekalendere, som i år byder på både et gensyn og en helt ny familiejulekander

Før vi får set os om, står der december på kalenderbladet, hvilket for mange betyder familiehygge i sofaen, når årets tv-julekalendere ruller over skærmen skærmen.

Jul i Gammelby, Jul på Slottet, Nissebanden, Jul i Valhal, Tinkas juleeventyr – vi har alle vores personlige julekalenderfavorit, som er indbegrebet af julestemning. I år har DR1 en gammel kending på programmet, mens TV2 blænder op for en helt ny familiejulekalender med titlen “Kometernes jul”.

Den nye julekalender på TV2 har naturvidenskab som omdrejningspunkt. Budskabet i historien er klart: Sammen ved vi mere. For ingen ved alt, men hvis man slår sin viden, nysgerrighed og sine kundskaber sammen, kan man mere, end man tror. Det skriver TV2.

“Kometernes Jul” handler om de fire børn Mie, Johannes, Noor og Elias, der deltager i Astro Camp – et to-ugers naturvidenskabeligt kursus med fokus på astrofysik.

Ved et uheld teleporteres Mie og Johannes til den fjerne Planet 9, og fra hvert deres sted i universet må de fire børn nu arbejde mod tiden, naturlovene og en udspekuleret tech-guru for at blive genforenet før det er for sent.

Noor og Elias får hjælp fra deres lettere distræte fysiklærer, Panda-Søren, og den dedikerede forsker, Anna. Samtidig skal de skjule, hvad der er sket, både for deres forældre og Astro Campens leder, Bolette-Henriette.

Det bliver en eventyrlig og kosmisk rejse, der bringer os fra Jorden til Planet 9, ind i laboratorier og ud i børnenes hjem, og som giver os en medrivende fortælling om videbegær i vores forunderlige univers.

Rollerne som Bolette-Henriette, Panda-Søren og Anna bliver spillet af Søs Egelind, Martin Greis-Rosenthal og Molly Egelind, mens Noor og Elias bliver spillet af Shireen Noor Rasool og Bertil Smith.

Julekalenderens hovedforfatter er Jenny Lund Madsen, der tidligere har været med til at skrive “Ludvig og Julemanden” og “Emma og Julemanden – Jagten på Elverdronnings Hjerte” samt serierne “Bedrag”, “Rita”, “Mercur” og “Sjit Happens”.

” Vi glæder os til at byde seerne indenfor i en magisk verden, der kombinerer det genkendelige juleeventyr med elementer fra naturvidenskabens forunderlige univers. Vores håb er først og fremmest, at både børn og voksne vil mærke spændingen, grine med, men også føle sig inspireret til selv at dykke ned i verden omkring os med naturvidenskabelige briller” siger Jenny Lund Madsen.

Instruktøren hedder Ask Hasselbalch, og han har tidligere har instrueret “Skammerens Datter II” og filmene om Antboy. Han siger om julekalenderen: “Selve historien rummer alle de følelser og stemninger, man kan forvente sig af en stærk julehistorie, og “Kometernes Jul” bliver en julekalender fyldt med action og ramasjang, men også en serie med en stærk pointe om, at man er stærkest i fællesskab.”

I 2022 er det 100 år siden Niels Bohr modtog Nobelprisen i fysik. Derfor vil Niels Bohr Institutet gøre 2022 til et nationalt videnskabsår, og med “Kometernes Jul” skyldes fejringen af jubilæet i gang, idet “Kometernes Jul” er omdrejningspunktet for et stort samarbejde mellem TV 2, Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet og Nordisk FilmProjektet er støttet af Villum Fonden, Novo Nordisk Fonden, Poul Due Jensens Fond og Bitten & Mads Clausens Fond, der alle har et ønske om at fremme interessen og nysgerrigheden for naturvidenskab hos børn og unge.

Julekalenderen bliver produceret af Nordisk Film.

På DR1 er der gensyn med “Tidsrejsen” fra 2014. Som nogle måske husker, handler den julekalender om pigen Sofie, der har svært ved at affinde sig med at være skilsmissebarn. Hun drømmer om, at hendes forældre finder sammen igen, så de kan holde jul sammen, som de plejer. En dag møder Sofie den mystiske dreng Dixie, der kan rejse i tiden, og derefter tager eventyret fart.

Dixie tager Sofie med tilbage til 1984, hvor hun forsøge at ændre på historiens gang. Det får dog uoverskuelige konsekvenser.

Både “Tidsrejsen” og “Kometernes jul” har premiere 1. december.

– Så vær klar med pebernødder og klementiner, så du er parat til 2 x ægte juleeventyr. 

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE