HelbredNyhederTopnyheder

Disse grupper kan få årets influenza-vaccine fra i dag

Er du over 65 år eller i en risikogruppe er du omfattet af den gratis vaccinationsordning. Alle andre må vente nogle uger endnu.

1. oktober er dagen, hvor årets vaccinationsindsats mod influenza starter, og med udsigt til en influenza-sæson der måske kan blive værre end sidste år, er det måske en god idé at tage omkring lægen eller apoteket og få en vaccination.

Det var i hvert fald holdningen blandt flere af kunderne på Kjellerup Apotek, hvor apoteker Tatyana Mikkelsen midt på eftermiddagen havde haft godt 30 kunder under nålen. Men det er endnu for tidligt at sige, om coronaepidemien har fået flere til at overveje at blive vaccineret mod influenza.

“Folk vil gerne passe på sig selv. Jeg tror der kommer endnu flere i morgen, når vi holder ‘Store Vaccinations-dag’. Sidste år vaccinerede vi 600, og i år har vi i første omgang bestilt 500 vacciner,” fortæller apotekeren fra Kjellerup.

I første omgang er det kun personer omfattet af den gratis vaccinations-ordning, der kan få vaccinen. Det vil blandt andet sige 65+, førtidspensionister og risikopatienter med kroniske sygdomme som for eksempel hjerte/kar-sydom, diabetes, kronisk lungesygdom og lever- og nyresvigt. Derudover anbefaler Sundhedsstyrelsen i år, at gravide i andet og tredje trimester, sundhedspersonale og børn fra 2-6 år også bliver vaccineret.

23. oktober åbnes der for alle andre, der er interesseret i vaccinen. Her er der en egenbetaling på omkring 200 kroner.

Vaccinationen foregår enten hos egen læge, andre vaccinationscentre samt på størstedelen af landets apoteker.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE