Anden SportNyhederSport

DM-Sølv til Anine fra Viborg Klatreklub

Ved DM i klatring i Kolding blev det til sølv for den unge klatrer Anine Alstrup fra Viborg.

Anine er rykke en klasse op i forhold til sidste år hvor hun vandt DM i både Lead og Boulder. DM i Boulder blev ikke afviklet i år pga. Corona restriktioner, det er ellers Anines stærkest disciplin.

Anine er 16 år og derfor deltager hun i Youth A, klassen for drenge og piger som fylder 16 eller 17 i konkurrencerådet.

Anine har deltaget i adskillige internationale konkurrencer, og sidste år blev det også til NM bronze. Men 2020 har ikke været let for den unge klatre, for i starten af året var hun skadet, så kom corona og satte en stopper for alle konkurrencer.

Der har kun været en enkelt konkurrence i sidste weekend, her var Anine til start i København, hvor hun i deltog i senior klassen i Boulder. Her blev det til en fjerdeplads.

Så det var en glad sølvvinder vi fangede på telefonen på vej hjem fra Kolding.

Anine fortæller hun træner fire gangen i ugen, to gange i Viborg Klatreklub og to gange i Aarhus. Samtidig med hun går på gymnasiet i Viborg. Så uden far Dan som chauffør kan det ikke hænge sammen.

Lige nu er der ikke flere konkurrencer i år, så der er god til at træne, inden den næste store udfordring venter. Så vi spørg Anine om hvad han vil skal have fokus på. ”Jeg skal nok træne min udholdenhed, ligesom det mentale også er vigtigt” siger hun.

Anine er også selv træner i Viborg Klatreklub, her er hun træner for et hold junior som gerne vil i konkurrence. Her er Christian Hammer Laursen fra Stoholm. Christian var med til DM for første gang, hvor han også kom i finalen Youth B, her blev der til en femteplads.

Så der er god grund til at holde øje med den unge atlet fra Viborg i fremtiden.

Klatring er på OL programmet for første gang i Tokyo, et mesterskab som er udsat til sommeren 2021. Der er ingen danske klatrer med til OL denne gang men hvem ved, måske skal vi se efter en Viborg klatre når OL kommer til Paris.

 

Rettelse: Vi er blevet gjort opmærksom på, at far Bo oprigtigt hedder Dan, det er naturligvis rettet. 

Tags

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close