112Nyheder

Døgnrapport fra Østjyllands Politi tirsdag den 4. august 2020

Her er et uddrag af det seneste døgns hændelser i Østjyllands politikreds.

Fremstilling i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller kl. 10.30 to mænd på henholdsvis 41 og 44 år fra Aarhus i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. De sigtes begge for medvirken til handel med narkotika. Narkotikahandlen menes at have forbindelse til drabet på en 25-årig mand den 22. juli ved travbanen i Aarhus.

Læs mere her: Grundlovsforhør: Narkotikahandel har forbindelse til drab

 

**

Nye indbrud i containere med værktøj

En entreprenørvirksomhed anmeldte mandag morgen, at de havde fået stjålet en del værktøj fra en container, som stod på en byggeplads på Elmehøjen i Lisbjerg ved Aarhus N. Tyvene har skåret containerlåsen over med en vinkelsliber og stjålet værktøjet i et tidsrum mellem lørdag kl. 16.00 og mandag kl. 6.00.

Samme fremgangsmåde brugte de tyve, der var på spil på vejen Alfa i Søften, hvor der også blev stjålet værktøj fra en container mellem torsdag kl. 17.00 og mandag kl. 7.00.

Østjyllands Politi har den seneste tid fået flere anmeldelser om lignende tyverier fra byggepladser og opfordrer derfor håndværkere og virksomheder til at sikre deres værktøj ekstra godt.

Sæt evt. betonblokke eller andet foran containeren, så det er svært at trænge ind i den, selv hvis man bryder låsen op. Det kan også være en god idé at sætte gps på det dyre værktøj og DNA-mærke det, ligesom ekstra belysning og eventuel overvågning på byggepladsen kan være med til at gøre det vanskeligere for tyvene.

**

 

Cafe i Odder udsat for hærværk

En Café på Holsteinsgade i Odder blev natten til tirsdag kl. 00.19 udsat for hærværk ved at der blev kastet flere sten gennem butikkens ruder. Foran butikken fandt ejeren en plasticpose fyldt med sten.

Østjyllands Politi undersøger nu hændelsen og hører gerne fra vidner der kan have set noget i området omkring gerningstidspunktet på tlf. 114.

**

44-årig filmede piger i smug

Nogle strøgvagter i Aarhus tilbageholdt mandag kl. 15.46 en 44-årig mand, som de opdagede gik rundt med sin mobiltelefon nede ved hoften, mens han fulgte efter flere piger på gågaden. Blandt andet gik han efter nogle 15-årige piger, som blev meget utrygge ved hans ageren.

En patrulje kørte til stedet og overtog den 44-årige fra vagterne. Han blev i første omgang sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

 

**

Hampplanter og skunk beslaglagt

En 51-årig mand fik mandag kl. 11.45 besøg i sit hus tæt på Grenaa af betjente fra Østjyllands Politi, der havde fået et tip om, at der var stoffer på adressen. Allerede på vej hen til døren opdagede betjentene flere hampeplanter, som blev dyrket i haven, og inde i huset fandt de flere ulovlige planter og forskelligt udstyr til dyrkningen af dem.

I alt beslaglagde betjentene 35 planter og en del marihuana samt noget hash og hasholie.
Den 51-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

**

Aggressiv mand anholdt efter råb og bankeri

En kvinde ringede mandag kl. 17.44 til politiet, da en 33-årig mandlig bekendt forsøgte at komme ind i hendes lejlighed på Hasle Centervej i Aarhus V. Manden stod og råbte og skreg, mens han bankede løs på døren, og det gjorde kvinden utryg. Da politiet kom frem, råbte manden flere gange af dem og sluttede af med at hæve en langefinger mod patruljen. Han blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Nægtede at opgive navn til politiet

En 36-årig kvinde tog mandag kl. 19.19 kontakt til en patrulje, som var i færd med at afmontere en nummerplade. Kvinden påstod, hun ejede bilen, og blev derfor bedt om at opgive sit navn og adresse. Det nægtede kvinden dog. Efter flere gange at være blevet bedt om sit navn, blev kvinden til sidst anholdt og anbragt på bagsædet i patruljevognen. Det fik alligevel kvinden på andre tanker og hun oplyste nu sit fulde navn samt, at bilen ikke var hendes. Hun blev derfor løsladt igen med det samme.

**

Brand i lejlighed i Viby

Politi og brandvæsen rykkede mandag kl. 11.00 ud til en brand i en lejlighed på Kjærslund i Viby. Beboerne i opgangen blev evakueret, og ingen personer kom umiddelbart til skade ved branden. Flere lejligheder blev røg-eller vandskadet i forbindelse med branden og slukningsarbejdet.

Det er endnu uvist, hvad der forårsagede branden.

**

Brand i stuehuset på gård i Randers

Mandag kl. 22.39 kørte politi og brandvæsen til Aage Beks Vej i Randers, hvorfra der var anmeldelse om brand i stuehuset på en gård. Ved ankomst kunne betjentene konstatere flammer fra tagvinduet på 1. sal og røg langs hele tagryggen.

Betjentene knuste et vindue for at lede efter eventuelle personer indendørs, men fandt ingen. Brandvæsnet påbegyndte kort efter slukningen og det blev via pårørende oplyst, at husets tidligere beboer var fraflyttet.

Huset brændte kraftigt og slukningsarbejdet var først overstået ud på morgenen tirsdag. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

Containerbrand i Brabrand

Politi og brand kørte tirsdag kl. 01.46 til brand i en container på Dortesvej i Brabrand. Branden blev der hurtigt slukket uden fare for spredning til køretøjer eller bygninger.

**

Færdsel

Mandag kl. 8.58 skete der et færdselsuheld på Lykkendalsvej i Brabrand. En 50-årig mandlig bilist foretog et højresving og ramte ind i en ældre kvinde, som kom cyklende ligeud. Kvinden var ved bevidsthed, da ambulancen kom frem, men hun pådrog sig skader i hovedet, og hun blev kørt til behandling på skadestuen. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Mandag kl. 10.46 blev en 63-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel og for at køre uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Brogade i Grenaa.

En 20-årig mandlig bilist blev mandag kl. 18.55 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Hovedvejen i Auning ved Ørum Djurs.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fire indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Høgevej i Grenaa begået mellem søndag d. 2/8 kl. 12.00 og mandag d. 3/8 kl. 9.25
På Thorsvej i Grenaa begået mellem søndag d. 2/8 kl. 17.45 og mandag d. 3/8 kl. 8.30
På Langenæs Allé i Aarhus begået mellem den 15/7 kl. 12.00 og den 3/8 kl. 13.00
På Ramsøvej i Hinnerup begået den 4/8 kl. 03.23

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close