Nyheder

Efter fjernvarmechok på 70 % i Viborg: Ikke udsigt til yderligere stigning i Silkeborg

Eksplosion i naturgaspriser sender fjernvarmen i Viborg på ekstra himmelflugt, men i Silkeborg fastholder man den allerede varslede stigning på 29 %

Selvom Silkeborgs kraftvarmeværk ligesom i Viborg er fyret med naturgas, er der ikke for nærværende planer om at følge trop med Viborg Varme, der netop har varslet yderligere prisstigninger på op mod 70 % i stedet for de tidligere varslede stigninger på 29 % eller omkring 3.500 kroner om året for et gennemsnitligt parcelhus.

“Det er ikke den udsigt vi har. Vi følger udviklingen hele tiden, og der er ikke sket noget væsentligt siden vi har meldt priserne ud for en måneds tid siden,” siger Jesper Elkjær, økonomichef for Silkeborg Forsyning.

Prischok på 70 % i Viborg
Den nye stigning i Viborg kommer kun to måneder efter Viborg Varme ligesom Silkeborg Forsyning annoncerede prisstigninger for fjernvarme på omkring 29 %. Nu har fjernvarmevirksomheden revideret sit budget og varsler nye priser pr. 1/3 2022, der bringer prisstigningen op på hele 70 %.

For et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvm. betyder det, at prisen stiger fra 11.431 kr/år til 19.364 kr/år – altså en stigning på næsten 8.000 kroner om året.

Ifølge en pressemeddelelse fra Viborg Varme var budgettet fra september allerede mærket af de stigende energipriser, men siden september er naturgaspriserne eksploderet. Priserne har sat sig lidt siden oktober, men har desværre stabiliseret sig på en højere niveau end forventet.

Uafhængighed af naturgas giver kun beskeden stigning i Holstebro

Heller ikke i Holstebro er der overvejelser om yderligere prisstigninger. Tværtimod er der kun lagt op til en lille stigning i fjernvarmeprisen på 2,6 %.

”Det skyldes blandt andet en grundig langtidsplanlægning, så forsyningen til borgerne er stabil og sikker, samtidig med at vi hele tiden optimerer og gør forsyningen mere grøn”, siger Nils Ulrik Nielsen, bestyrelsesformand i Vestforsyning.

At Vestforsyning i modsætning til mange andre forsyningsselskaber kan holde priserne stabile, skyldes i høj grad varmeværket MEC – BioHeat&Power (tidl. Måbjergværket). Værket ikke er afhængigt af én enkelt ressource til varmeproduktionen, og dermed heller ikke så sårbar over for de store prisstigninger, som hos de værker der anvender naturgas.

Relaterede artikler

Back to top button
ANNONCE