Mad og drikkeNyheder

Efterårsmad: Græskarsuppe med creme fraiche

Det er ikke svært at lave Græskarsuppe, det kræver bare lidt tid, og så har du en lækker efterårsret, der både mætter og smager godt.

Selv om Græskarsuppe er en Halloweenklassiker, kan den også varmt anbefales, som vinter mad, på en kold og våd dag.

Så sæt i gang, alt du skal bruge er gode råvarer og lidt tålmodighed, så skal det nok gå.

Ingredienser

  • 1 Hokaido Græskar (ca. 800-1200 gram)
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 4 kartofler
  • 1 æble
  • ½ rød chili uden kerner
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 dl vand
  • 2 dl fløde
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk spidskommen
  • 1 klump smør (mængden spørger du din samvittighed om)
  • Salt friskkværnet peber

Hokaido Græskar er de græskar, vi kender som Halloween Græskar. De kan altså bruges til anden end at lave sjove græskar hoveder af.

 

Toppings

  • Bacon skåret i tern
  • Serveres med ristede græskarkerner, creme fraiche og lidt godt brød

 

Sådan gør du

1). Græskarret skylles godt og skæres midt over men en stor kniv.

2). Kernerne fjernes og resten af græskarret (med skræl) skæres i grove tern – bare rolig skrællen bliver blød som resten, når den bliver kogt!

3). Gulerødder, æble, kartofler og løg skrælles og snittes i grove tern.

4). Fat en stor gryde og sauter alle grøntsagerne i olivenolie. Tilsæt vand til det dækker grøntsagerne, de ca. 2 dl burde række.

5). TIP: Pas på med for meget vand, så bliver suppen tynd – eller skal koges ekstra godt ind.

6). Tilsæt den rensede chili, ingefær og spidskommen.

7). Kom låg på suppen og kog den under låg ved middel varme i 30 minutter. Hvis du virkelig vil have skud på, lader du chilien blive i nu – ellers op med den!

8). Blend suppen til den er helt glat og cremet.

9). Smid citronsaft og fløde i. Smag suppen til med salt og frisk kværnet pebet.

 

Toppings (dette gør du mens suppe koger)

1). Steg bacontern godt af på en pande, og sæt til side

2). Græskarkerner bløder du godt op i saltvand, og rister dem ved middel varm men suppen koger.

Du skal bruge ca. 45 minutter til at lave denne ret og der er mad til 6 personer.

 

 

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close