NyhederPolitikTopnyheder

Eksperter: Størst genåbning i det nord- og vestjyske

Smittetallene i Nord- og Vestjylland er så lave, at det er muligt at lave en større regional genåbning her end i resten af landet. Sådan lyder vurderingen til sundhedsminister Magnus Heunicke og regeringen.

Dermed lyder anbefalingen fra indsatsgruppen, at afgangselever i grundskoler, på ungdoms- og voksenuddannelser, kan vende tilbage i en vis grad, såfremt der gennemføres test af eleverne to gange om ugen.

Efterskoler i områderne kan også åbne med fuldt fremmøde, så længe de følger den model, der for “særlige smitteforebyggende foranstaltninger”, Sundhedsstyrelsen har udarbejdet.

Nord- og Vestjylland bliver dermed de to dele af landet, sammen med Bornholm, der åbner først op for skolerne. Gruppen anbefaler samtidig, at andre landsdele, hvor smittetallene er lave nok kan følge trop efter 14 dage, og at resten af landet kan åbne op efter påske, den 6. april. .

“Når det drejer sig om en stor del af butikkerne, er der også godt nyt fra myndighederne og ekspertgruppen. Der vurderer man, at man kan lave en landsdækkende åbning,” udtaler Magnus Heunicke til DR.

Det betyder, at udvalgsvarebutikker på på til 5.000 m2 kan åbnes med skærpede krav om antallet af kunder per kvadratmeter. Det gælder dog ikke butikker i storcentre.

Samtidig giver anbefalingen mulighed for genåbning af udendørs kulturinstitutioner, så længe der foreligger en negativ test, og at forsamlingsforbuddet for udendørs idtræt- og foreningsaktiviteter i organiseret reegi, kan hæves fra fem til 20 personer.

Anbefalingerne er givet til Sundhedshedsministeren, der i dag, tirsdag, har indkaldt partilederne til møde om genåbningen, og der er annonceret pressemøde onsdag, hvor de endelige lempelser vil blive annonceret.

Det er dermed ikke sikkert, at ekspertgruppens anbefalinger bliver fulgt til punkt og prikke, da der er flere forskellige områder, de forskellige partiledere vil have inkluderet.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close