112Nyheder

Eksplosion på skibet Grete Fighter flere er kommet til skade

Tre personer er fløjet til Rigshospitalet efter en eksplosion på et skib der er på værft i Grenå.

Skibet Grete Fighter fra Aarhus ligger på værft i Grenå. Der her til formiddag har været en eksplosion ombord.

Der formentligt tale om en gaseksplosion i forbindelse med arbejde på skibet. Der kommer en del røg, men umiddelbart intet kemisk. Der var mandskab på skibet, som er blive reddet ud.

Tre personer, der arbejdede på skibet, er svært tilskadekomne og bliver fløjet til Rigshospitalet med helikopter. Yderligere to skulle tjekkes for røgforgiftning. Umiddelbart er der ikke yderligere personer kommet til skade.

M/S Grete Fighter er et Uddybningsskib fra Peter Madsens Rederi A/S fra Skanderborg.

M/S Grete Fighter er velegnet til:

  • Alle former for uddybningsarbejde
  • Uddybningsarbejde i hårde materialer
  • Manøvrering / arbejde i havne med trafik og i smalle sejlløb, da skbet forankrer med støtteben
  • Erosionsbeskyttelse molebyggeri og andre stenarbejder
  • Gravning af render til rørledninger, kabl o.l.

M/S Grete Fighter er bygget i 1980 og renoveret 2010, den er 46,5 meter lang og 12 meter bred. Normal besætningen er på 5 personer og kan laste 630 ton eller 390 m3.

Opdatering kl. 12.45 Østjyllands Politi skriver:

Tre mænd er blevet indlagt på Rigshospitalet med alvorlige skader efter en eksplosion torsdag formiddag på et skib i Grenaa Havn

Anmeldelsen om eksplosionen kom ind via et opkald til 112 kl. 9.38. Brand, politi og redningsmandskab kørte til stedet, og tre mænd, der havde arbejdet på skibet, blev reddet ud og fløjet med helikopter til Rigshospitalet med svære forbrændinger.

Yderligere to mænd, der befandt sig uden for skibet ved eksplosionen, blev tjekket for røgforgiftning, men kom umiddelbart ikke noget til.

Gaseksplosionen blev udløst i forbindelse med, at mændene arbejdede på skibet, som står i et værft på havnen. Der udbrød efterfølgende brand med kraftig røgudvikling til følge. Branden blev slukket, og Østjyllands Politi og Arbejdstilsynet undersøger nu årsagen til eksplosionen nærmere.

De tre tilskadekomne er en 31-årig mand fra Norddjurs, en 53-årig mand fra Syddjurs og en 50-årig mand fra Vestfyn. Deres pårørende er underrettet.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close