Forside FremhævetNyhederPolitik

Ellemanns plan: Åbn det hele til maj

Når alle svage grupper og alle over 50 er vaccineret, kan vi åbne det hele, mener Venstres formand

Mandag har statsminister Mette Frederiksen indkaldt folketingets partier til drøftelser om de næste skridt i genåbningen af landen, og Venstres formand er klar med Venstres bud på en genåbningsplan, som han fremlagde fredag i et interview med Politiken.

“Med vores plan og et coronapas har vi samfundet åbent i medio maj. Når vi har vaccineret alle over 50, er vi et andet sted. Så er risikoen helt anderledes end i dag. Der siger vi, at så kan vi åbne Danmark,” siger Ellemann til avisen.

De centrale elementer i Venstres plan er dels, at vaccineplanen udrulles efter den plan, vi har nu hvor alle svage grupper og aller personer over 50 år er vaccineret, dels at der laves et coronapas, som dokumenterer at man har en frisk negativ coronatest, at man er vaccineret eller at man har antistoffer efter at være blevet rask efter corona.

Men under de forudsætninger, ser han ingen grund til at forbyde hverken natteliv eller store publikumsbegivenheder som fodboldskamp eller festivaler.

“Som jeg ser det, er forsamlingsforbuddet passé, når vi kommer til medio maj. Men det afhænger også af den sundhedsfaglige vurdering til den tid,” siger Venstres formand til avisen.

Tags

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x
Close
Close