Anden SportNyhederSportTopnyheder

En lidt længere vej til toppen

Thijs Nijhuis satser på at forbedre den danske rekordtid, når han skal løbe maraton på den sidste dag til OL i Tokyo.

Maratonløberen Thijs Nijhuis har tænkt sig at gøre det bedste han kan i Tokyo, men han har større forventninger til OL i Paris i 2024. For det har været en hjælp for ham, at OL er blevet udsat et år, og han er sikker på, at hans form bliver ved med at forbedre sig.

Dermed ikke sagt, at han ikke gør sit bedste, når startpistolen lyder i Tokyo.

”Nu skal det ikke lyde som om, OL her bare er et springbræt. Jeg kan love dig for, at jeg har tænkt mig at gøre alt, hvad jeg kan, for at ende så højt som muligt på dagen,” fortæller hollandskfødte Thijs, der til daglig løber for Viborg Atletik og Motion.

Han er blandt de danske løbere, der er udtaget til OL, og det er han både stolt af og glad for. Men i forhold til andre maratonløbere, er han med sine 28 år stadig meget ung.

”Der er 109 løbere, der har kvalificeret sig, og jeg ligger nummer 92 eller 93. At der er mere end 90 mand foran mig, ser jeg bare som en udfordring, men jeg tror ikke, at det er realistisk, at jeg når i top-20 i denne omgang,” forklarer han til Min By NEWS.

Tager ved lære af sin indsats
”Det kan dog byde på noget perspektiv til fremtiden. Man lærer jo noget, hver gang man løber. Så jeg vil gøre, hvad jeg kan for at forbedre min egen maratontid.”

Thijs fortæller, at han er blandt de yngste 15% af løberne, og derfor arbejder han stadig på sin form, men at det også handler om at være realistisk i forhold til sin seedning.

”Hvis jeg ligger nummer nogen-og-halvfems, så er målet nok mere at nå i den bedste halvdel. Det ville være et godt resultat for mig.”

Uanset resultatet, så er Thijs glad for at skulle afsted til Tokyo.

”Det er megastort. Det er en drengedrøm, der bliver virkelighed. Jeg glæder mig helt vildt til at skulle derover og til at skulle løbe. Det bliver en oplevelse.”

Han skal deltage den 8. august, der også er den sidste dag i de olympiske lege. Så han er stadig hjemme i Aarhus, hvor han fokuserer på at træne og undgå at rende ind i corona.

Corona og OL-forberedelse
”Det er det eneste, der kan have en indflydelse på min deltagelse nu. Det og så en skade. Så jeg forsøger bare at undgå begge dele.”

Selvom han ikke har isoleret sig selv under coronapandemien, har han taget sin forholdsregler.

”Jeg har undgået at se en hel masse mennesker. Og så har jeg tænkt mig om, og fulgt retningslinjerne.”

Selvom åbningsceremonien finder sted den 23. juli, flyver Thijs først derover i næste uge.

”Jeg tager afsted med det sidste hold. I og med, at vi kun må være på hotellet, når vi kommer derover, og vi ikke skal træne, så er det en lidt kedelig tilværelse, og det vil jeg ikke byde mig selv, i længere tid. Det må være nok med de ti-elleve dage, jeg har derude.”

Desuden består træningsfaciliteterne derovre af en løbebane, med en omgangslængde på 900 meter. Den kan maratonløberne nå rundt om nogle gange.

Til gengæld lover han at gøre, hvad kan for at gøre danskerne stolte.

”Jeg skal løbe kl. 7.00 dansk tid. Det svarer til midnat herhjemme i Danmark, natten mellem lørdag og søndag. Så jeg håber, at jeg kan få sat en god lørdagsfest op.”

Thijs Matthias Nijhuis
Født: 20. September 1992 i Holland. Flyttede til Danmark to måneder senere.
Sportsgren: Maratonløb

Resultater: Guldmedaljer i DM i atletik: Halvmaraton (2014), 1.500 meter (2016 og 2018), 5.000 meter (2014, 2016 og 2017). Sølv i 1500 meter i 2014.

Rekordtid for Maraton: 2 timer 10 minutter og 57 sekunder. (Lidt over et minut langsommere end den danske rekord.)

Relaterede artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back to top button
x